Komentarze (8)

Ale że mięso w piątek?

@Dzienpachniejakpoczatek dziemki


@tak_bylo było smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu


@iht a czemu nie?

@Waderra O ja dzisiaj jadłem carbonare, ale mi się boczek zepsuł i musiałem zrobić bez ( ͡° ʖ̯ ͡°) Oczywiście prawilne z pecorino i jajkiem.

66c89165-34e7-45c7-967e-46170d6a60e9

@HmmJakiWybracNick ooo to mi stary mówił, że zrobi carbonare, a uczył się ją robić w Rzymie więc liczę na coś pychowego

@Waderra Robi się ją bardzo prosto. Ja na dwie porcje (150g spagetti), wbijam jedno jajko i dwa żółtka do dużej szklanki, następnie ścieram do tej szklanki "trochę" pecorino, dodaję pieprzu i mieszam/ubijam. Na patelni smażę boczek, jak jest dobrze wysmażony, to dorzucam ugotowane spagetti. Jak spagetti jest dobrze ciepłe, to zmniejszam gaz i wlewam zawartość szklanki na spagetti. Ważne jest, żeby nie zrobiła się jajecznica XD Więc trzeba cały czas mieszać, aby to jajko z serem zastygało na makaronie.

Pierwszy raz robiłem z tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=dsg5H2TEQXs

Tylko ja preferuję, jak to jajko bardziej jest ścięte niż to na filmiku.

@HmmJakiWybracNick ale ja mniej więcej wiem jak się to robi xD

Zaloguj się aby komentować