Dziś obiad patriotyczno-narodowy, tylko ogóry na mizerię muszę kupić.
#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #slowfood #nietylkomielonka
#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #slowfood #nietylkomielonka
Ale co to jest?
@ZohanTSW @Chunx
Jak to co? Schaboszczaki w budyniu waniliowym z cebulą.
@Astro ma rację.
To zalewa z mleka i cebuli.
Przed usmażeniem schaby delikatnie osuszamy, solimy, pieprzymy.
Później klasycznie: mąka, jajko, bułka i na patelnię z rozgrzanym smalcem.
Kopleciki są wilgotne, delikatne i smakowite.
Właśnie, co to? Schabowe? W czym maczasz? Potrzeba więcej informacji!
@ZohanTSW @Chunx „zgaduje” prawidłowy sposób na przygotowanie schabowych czyli moczenie w mleku i cebuli :)
Zaloguj się aby komentować