Dzieci znowu rosół no ale chłop na rosole to nie przeżyje za długo. Więc drugie danie na szybko z resztek i czerstwego pieczywa.
Główka czosnku
Pół słoika suszonych pomidorów
Pół cebuli
Olej z pomidorów
Trochę sera cheddar
Szczypiorek z cebuli

Czosnek kroimy w plasterki cieniutkie takie, dajemy olej z pomidorów na patelnię wrzucamy na dobrze rozgrzanym olej czosnek i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Po 30 sekundach zmniejszamy moc na średnio niską i dodajemy pomidorów drobno posiekanych, sól pieprz i oregano. Smażymy ok 10 minut podlewając żeby nie przypalić.
Nakładamy na pieczywo jakie tam się wala w chlebaku byle nie było puszyste, nie żałując oleju z patelni.
Sypiemy sera ale nie trzeba, bez też jest spoko.

10 minut 180 stopni ale to musicie oceniać na oko czy już jest ok.
Wyjąć, posypać szczypiorkiem ewentualnie pomiziać majonezem.

Świeże pomidory też się nadadzą ale je wypadadelikatnie koncentratem potraktować.

#gotujzhejto #kuchnia

Wołam @Gepard_z_Libii
5dde6c7b-8ce9-45da-a85c-45cc048b1be2
gawafe1241

@AdelbertVonBimberstein i to jest jedzenie a nie ciągle ten rosół i schabowy do znudzenia, piorun!

rakokuc

Suszone pomidory to jest dla mnie game changer wielu dań, mają niesamowicie intensywny smak (w tym sporo umami).

Gepard_z_Libii

Elegancko paniczu i z chlepkiem to się człowiek naje jak należy

Zaloguj się aby komentować