Drugi rzut pieczarki brązowej zebrany. Łącznie z dwóch rzutów zebrałem około 1,5 kg. Trochę mało ale mają niesamowity aromat i smak, czuję je w całym domu po zerwaniu.
Wystarczy dodać jedną małą do sosu i nabiera grzybowego posmaku.
Wystarczy dodać jedną małą do sosu i nabiera grzybowego posmaku.
Ej, a jakieś inne grzybki da się w warunkach domowych hodować?
@sullaf Pewnie się da większość. Kiedyś słyszałem taką technikę, ale nie wiem ile jest w tym prawdy.
Wystarczy zerwać danego grzyba, a następnie wykopać sporą część ziemi pod nim.
Następnie kopiemy dziurę, zasypujemy tą ziemią z pod grzyba, i wylewamy na tą ziemie zmiksowanego grzyba z wodą.
Po pewnym czasie powinien urosnąć grzyb dosłownie taki sam.
@sullaf jasne, od siebie polecam boczniaki. Właśnie czekam na drugi ich rzut
@Aquamen
Nie powiem, trochę mnie zatkało.
Zaloguj się aby komentować