#bojowkapiekarska #pizza
weźcie mnie adoptujcie. będę sprzątać po jedzonku 🤤
@Wagabundowy przypalona pizza, no śmiechu warte
Mnie też adoptujcie.
@dru_gru Ładnie, tez wsuwam pizzę praktycznie codziennie ale w swieta musiałem odpuscic bo mamy mała lodówkę a rodzinki lubią nas obdarować przysmakami
@dru_gru obawiam sie ze chuja sie pan znasz. Taki wyglad jest w pelni poprawny.
Obawiam się, że chuja się znasz i nie wyłapales ironii
@Wagabundowy przepraszam, pytane do Cb, pomyłka
@Bankrut.pl mój piekarnik rozgrzewa się do 300°, ale kolega który uczył dziewczynę jak robić placki ma zwykły 240° czy 250° i takie mu wychodzą.
@Bankrut.pl zawołaj jakbyś opisywał wrażenia z testu z profesjonalnym piecem.
@Wagabundowy Mój piekarnik tez ma maxa 250 i da się zrobić takie cuda, tyle, że trzeba stosować triki z kamieniem. W 300 już się można pobawić
@Wagabundowy Spoko dam znać
@Bankrut.pl no właśnie kolega od 250° pizze piecze pod samą grzałką, wcześniej długo kamień nagrzewa podczas czego często uchyla drzwiczki żeby się grzałka załączyła.
Przy 300° pizza pod samą grzałką z góry robiła się za szybko a dół pizzy przez cienki kamień jeszcze nie był dobrze zrobiony.
@Wagabundowy Ja robie tak ze wrzucam w piekarniku kamień około 1 cm pod grzałka, przed pieczeniem (czasami ciut wczesniej) wyjmuje kamień rękawica i wrzucam na środkowy lub +1 poziom i dopiero placka. Ciężki jest i rozgrzany konkretnie wiec trzeba to zrobic szybko i precyzyjnie
Zaloguj się aby komentować