Teraz pytanie jak wykorzystać? Na początku miałem zamysł wędzić ale chyba trochę szkoda?
#gotujzhejto #upomidora #wedzenie @Astro
@Pomidor__
wędzić trochę szkoda...
nie bluźnij....
@razALgul Może inaczej, mam już przesyt wędzonek xD Przy czym brzydsze elementy wykorzystam do frankfurterek czy kabanosów ale co z głównym mięśniem?
@Pomidor__ oże do tego pier*dolnika do robienia wędlin? Chodzi mi o tą puszkę, którą wsadzasz dow gotującej się wody. Chwilowo zapomniałem nazwy mimo, że sam mam i korzystam.
@razALgul Szynkowar?
@Pomidor__ tak, właśnie to...zabrakło mi słowa
@razALgul To z tych mniejszych mięśni plus jakiś boczek by można. Tyko co z tym dużym? No tak na obiad chyba by się nadał.
Dupe dostales?
@Nedkely Szynkę
@Pomidor__
gora na gulasz
dół na szynkę (ale trochę szkoda) lub na pieczeń (w całości)
@Pomidor__ czuję się zaszczycony tym że mnie zawołałeś. No i oczywiście mam odpowiedź :) zrób wędlinę dojrzewającą :)
Kurde szkoda, że tego nie znałem. Miałem kawał jelenia jak op, przerobiłem na burgery który wyszły za suche :(
@SwiatlaMiasta Nie dodałeś boczku przy mieleniu?
@Astro Kusi tylko jeszcze lodówki do dojrzewania nie mam.
@Astro za długie na oglądanie dlatego tl;dr; sól cukier sól przyprawy i niech dojrzewa wisząc w przewiewnym i najlepiej chłodnym?
Na upartego możesz też bez lodówki robić jeśli masz nieogrzewane pomieszczenie.
@Astro Mam takie i umieściłem tam termometr bezprzewodowy i niestety skoki temperatur dzień/noc są już za duże a będzie już raczej tylko cieplej.
Zaloguj się aby komentować