Dobra, w weekend przeprowadzałem przedświąteczny test serników. Najpierw zrobiłem sernik japoński. Ciekawe to ciasto, nie powiem. Ładnie się trzęsło, było puszyste. Jest tylko mały problem. To bardziej w smaku sękacz (6 jaj na 250g sera) niż sernik. Lubię sękacza, więc mi podeszło, ale to zdecydowania nie to czego szukałem.
Podpowiadaliście, żebym spróbował zrobić sernik baskijski. I to był strzał w dziesiątkę. Jprdl jakie to pyszne! Ta konsystencja, ten smak - dawno żadne ciasto nie sprawiło mi takiej przyjemności! Wszyscy w rodzinie się zachwycili.
Dla mnie gamechanger.
Polecam, Olmec.
#gotowanie
Podpowiadaliście, żebym spróbował zrobić sernik baskijski. I to był strzał w dziesiątkę. Jprdl jakie to pyszne! Ta konsystencja, ten smak - dawno żadne ciasto nie sprawiło mi takiej przyjemności! Wszyscy w rodzinie się zachwycili.
Dla mnie gamechanger.
Polecam, Olmec.
#gotowanie
@Shotsel miałeś rację - baskijski to król serników. I jego mafia też.
@Olmec cieszę się, że trafiony. Smacznego 😁
@Olmec i jakie to proste
Ja w życiu przygotowałem 0 (zero) serników ale jak posmakowałem na pewnej konferencji baskijskiego to tego samego dnia jak wróciłem to go zrobiłem i generalnie rozjebane zostały wszystkie inne serniki jakie ktokolwiek u mnie w rodzinie robił/jadł
Następny zrobiłem dla żony bez cukru (erytrytol) a kolejny będzie pistacjowy
Zaloguj się aby komentować