#jedzenie #kulinaria #stopytando
@Marshalist Od wczorajszej nocy, czyli rozmrażał się jakieś 12-14h? Jak dla mnie ok, tyko bym nie robił go poniżej medium-rare.
powąchaj
@Marshalist sam zjedz, liskom jeszcze zaszkodzi
Mam dobre wieści- DZIECKO BĘDZIE ŻYŁO!
nic ci nie będzie, minęło jakieś 6-8 godzin zanim to mięso się rozmroziło i ze dwie zanim osiągnęło temperaturę pokojową. Wpisz sobie na youtube: eating rotten high meat
https://www.youtube.com/watch?v=41xe3EnHEpc
@Marshalist na luziku możesz zajadać. Nadal jest za zimy, żeby doszło do rozwoju flory bakteryjnej a muchy jeszcze nie żerują, zresztą zawinięty.
@Marshalist odgryź kawałek, daj lisowi i zobacz czy przeżyje
@SiostraNieZdradziDziewczy ok, jeśli mam być szczery to nie martwiłem się o zatrucie sie nim (post wrzuciłem dla hecy:)
ALE juz zupelnie powaznie-czy tego rodzaju "rozmrożenie" może mieć negatywny wpływ na pozniejszy smak
czy konsystencje...?
@Marshalist lepsze jest ponoć rozmrażanie wolniejsze.
Ale moim skromnym zmianę smaku wywołuje przede wszystkim zamrażanie mięsa. Jakieś zniszczenia struktury komórek nie pozostają bez wpływu na smak i teksturę jedzenia.
Nie oszukujmy się, 240 gramowy stek nie daje zbyt dużego pola do działania.
Zaloguj się aby komentować