Bardzo dziekuje.
@KakaDemona Nóżki wieprzowe dokładnie umyj i włóż do dużego garnka.
Dodaj cebulę pokrojoną w ósemki, czosnek posiekany, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól.
Zalej wodą tak, aby nóżki były całkowicie przykryte.
Zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 2,5 godziny, aż mięso będzie miękkie i łatwo oddzielać się od kości.
Gdy mięso będzie gotowe, wyjmij je z bulionu i odstaw do ostygnięcia.
Bulion przecedź i dodaj ocet, dokładnie wymieszaj.
Nóżki włóż do płaskiego naczynia i zalej bulionem.
Odstaw do wystygnięcia, a następnie włóż do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
@Konto_tylko_do_filtrowania_tresci Dziekuje bardzo.
@KakaDemona umyj nóżki dokładnie.
A potem idź do sklepu i kup galaretkę.
@Opornik No tak robilem ale czas samemu upichcic.
Tylko chce się upewnić, wieprzowe?
@Kureci_paratko tak, wieprzowe.
Kolega wyżej napisał najlepszy przepis. Można go dowolnie modyfikować ale nic lepszego i łatwiej wyjaśnionego nie znajdziesz
Zaloguj się aby komentować