@zosiasamosia1 witam kolegę po fachu, też umiejętnie suszyłem drób na początku xD
U mnie podziałał dłuższy czas obróbki przy zmniejszonej temperaturze i z odpowiednią ilością marynaty/oliwy na mięsie.
Jaka wytrzymałość nowego gumoleum? xD (p.s. mięso jest do odratowania, np.: w parowarze/zupie).
@wiatraczeg nie no zjadłem ale bez przyjemnosci XD Własciwie mieso nie było suche. Tyle ze twarde i kałczukowate. Zaraz dam na 10 min 180 stopnni jak w internecie mówia i spróbuje xd
@zosiasamosia1 lepsze takie niż rare
No mial prawo. Ja w piekarniku robie jakies 15min na 160 st
@bartek555 XD NIe wiem skad wzialem te 200 stopni XD przeciez wczoraj robilem chyba 12 na 180 i była super
@zosiasamosia1 z rozmachu ;D
@zosiasamosia1 mięso Świeże/odmrażane od rzeźnika(jeżeli jesteś z Warszawy to czy kraftowe
@Chunx tak zrobie jutro xd mieso z lidla za 10 zł za kg w promce. Ale wczoraj wyszlo mi dobre z tej samej piersi kawałek
@zosiasamosia1 w takim razie możliwe, że to wina mjenska. Jest różnica między paczkowaną kabaniną z dyskontu a kupiona w mięsnym
@Chunx nie lubie tej z miesnego bo trzeba wycinac kosci xD No zrobie jutro w normalnej temp i dam znac czy wyszło takie gumowe
@zosiasamosia1 hehe mam tak samo ale warto pobrudzić sobie ręce
@Chunx mam podejrzenia ze jednak te kury były tak samo gnębione podczas dorastania xd
@zosiasamosia1 chodzi o to co się z nimi działo post mortem
@Chunx ewidentnie stara kwoka. zrobilem 12 min 180 i tez gumoleon. Nie kupie wiecej kurczaka za 10 zł xd a jesli juz to go wysusze na patelni
@Chunx choc moze jeszcze dlatego ze 48h stoi zamarynowany w soli i przyprawach,. Moze ona jest tu winna
@zosiasamosia1 marynowanie raczej nie ma z tym nic wspólnego
Zaloguj się aby komentować