Czy jeśli przeciągnąłem pierś kurczaka w się fry - 20 min 200 stopni - to miał prawo się zrobić taki dosłownie gumowy? XD zero delikatności. To kwestia mięsa czy dłuższą obróbka tak działa? Nie powinien się zrobić suchy i rozpadający się jeśli dłużej się piecze? #airfryer #gotujzhejto
wiatraczeg

@zosiasamosia1 witam kolegę po fachu, też umiejętnie suszyłem drób na początku xD


U mnie podziałał dłuższy czas obróbki przy zmniejszonej temperaturze i z odpowiednią ilością marynaty/oliwy na mięsie.


Jaka wytrzymałość nowego gumoleum? xD (p.s. mięso jest do odratowania, np.: w parowarze/zupie).

zosiasamosia1

@wiatraczeg nie no zjadłem ale bez przyjemnosci XD Własciwie mieso nie było suche. Tyle ze twarde i kałczukowate. Zaraz dam na 10 min 180 stopnni jak w internecie mówia i spróbuje xd

PlatynowyBazant20

@zosiasamosia1 lepsze takie niż rare

bartek555

No mial prawo. Ja w piekarniku robie jakies 15min na 160 st

zosiasamosia1

@bartek555 XD NIe wiem skad wzialem te 200 stopni XD przeciez wczoraj robilem chyba 12 na 180 i była super

bartek555

@zosiasamosia1 z rozmachu ;D

Chunx

@zosiasamosia1 mięso Świeże/odmrażane od rzeźnika(jeżeli jesteś z Warszawy to czy kraftowe) czy z diskontu? We frajerze pierś robie na 180 stopni ok 15min

zosiasamosia1

@Chunx tak zrobie jutro xd mieso z lidla za 10 zł za kg w promce. Ale wczoraj wyszlo mi dobre z tej samej piersi kawałek

Chunx

@zosiasamosia1 w takim razie możliwe, że to wina mjenska. Jest różnica między paczkowaną kabaniną z dyskontu a kupiona w mięsnym

zosiasamosia1

@Chunx nie lubie tej z miesnego bo trzeba wycinac kosci xD No zrobie jutro w normalnej temp i dam znac czy wyszło takie gumowe

Chunx

@zosiasamosia1 hehe mam tak samo ale warto pobrudzić sobie ręce

zosiasamosia1

@Chunx mam podejrzenia ze jednak te kury były tak samo gnębione podczas dorastania xd

Chunx

@zosiasamosia1 chodzi o to co się z nimi działo post mortem te twoje kurczaki z paczki mogą być napompowane żeby było cięższe. Podczas smażenia taki kurczak zajebiście się zmniejsza plus na patelni możesz zaobserwować podejrzana substancje.

zosiasamosia1

@Chunx ewidentnie stara kwoka. zrobilem 12 min 180 i tez gumoleon. Nie kupie wiecej kurczaka za 10 zł xd a jesli juz to go wysusze na patelni

zosiasamosia1

@Chunx choc moze jeszcze dlatego ze 48h stoi zamarynowany w soli i przyprawach,. Moze ona jest tu winna

Chunx

@zosiasamosia1 marynowanie raczej nie ma z tym nic wspólnego

Zaloguj się aby komentować