wyborny

Nie wiem, z tego co pamiętam mięso kurczaka z powodu bakterii jest zdatne do spożycia po osiągnięciu w środku 74 st. C.

Tuniex

@wyborny 74st. to temp. pasteryzacji. W niezmielonym mięsie w środku bakerie się nie rozwijają, wystarczy zdezynfekować na zewnątrz, albo spożywać środek dezynfekujący z mięsem.

wyborny

@Tuniex Teoretycznie tak. Tylko po co skoro takie mięso i tak nie jest dobre.

Tuniex

@wyborny  nie teoretycznie tylko praktycznie. To że tobie coś nie smakuje, to nie znaczy że każdemu nie smakuje.

wyborny

@Tuniex Skoro tak, to skąd te zatrucia przy sashimi z kurczaka?

Tuniex

@wyborny ty tak na serio? Jak trzymasz kawałek piersi z kurczaka w lodówce w całości, aż zacznie śmierdzieć i pokroisz na mniejsze kawałki to ma przestać być zgniłe?

wyborny

@Tuniex Nie piszę o śmierdzącym kurczaku, bo w luksusowych restauracjach raczej takiego nie podają.

Zaloguj się aby komentować