https://www.instagram.com/rawchickenexperiment?igsh=MWg4MzJybGM5eGI1ag==
#jedzzhejto #cotusieodpierdala
Nie wiem, z tego co pamiętam mięso kurczaka z powodu bakterii jest zdatne do spożycia po osiągnięciu w środku 74 st. C.
@wyborny 74st. to temp. pasteryzacji. W niezmielonym mięsie w środku bakerie się nie rozwijają, wystarczy zdezynfekować na zewnątrz, albo spożywać środek dezynfekujący z mięsem.
@Tuniex Teoretycznie tak. Tylko po co skoro takie mięso i tak nie jest dobre.
@wyborny nie teoretycznie tylko praktycznie. To że tobie coś nie smakuje, to nie znaczy że każdemu nie smakuje.
@Tuniex Skoro tak, to skąd te zatrucia przy sashimi z kurczaka?
@wyborny ty tak na serio? Jak trzymasz kawałek piersi z kurczaka w lodówce w całości, aż zacznie śmierdzieć i pokroisz na mniejsze kawałki to ma przestać być zgniłe?
@Tuniex Nie piszę o śmierdzącym kurczaku, bo w luksusowych restauracjach raczej takiego nie podają.
Zaloguj się aby komentować