Komentarze (15)

moll

@camonday wołam, bo pamiętam pytanie o przepis

Yes_Man

@moll śwince chyba nie smakuje, jakaś taka pokrzywione. Chętnie z utylizuje resztę ciasta

moll

@Yes_Man świnka zaliczyła zjazd, zjadła ciasta i już jej lepiej

favien-freize

@moll czy zastosowanie sody ma zapewnić jedynie walory smakowe, czy też wpływa na inne właściwości ciasta?

moll

@favien-freize soda to spulchniacz. Ewentualne walory smakowe to skutek uboczny

favien-freize

@moll proszek do pieczenia to też spulchniacz. Ciekawi mnie dlaczego nie sam proszek, tylko pół na pół.

moll

@favien-freize bo to daje inną konsystencję. Jeśli zrobisz na samej sodzie jest inna, na samym proszku do pieczenia też inna, a mix obu też da trochę inny efekt.

I mieszanie ma taką zaletę, że żaden ze spulchniaczy nie wybija się smakiem za mocno na tle całego ciasta.

Mr.Mars

@moll Hmmm Ciekawe połączenie. Dopiero po przeczytaniu przepisu wiem jak to ugryźć.

moll

@Mr.Mars całkiem prosto


W ogóle mocno polubiłam takie przepisy, że sobie łyżką wymieszam i do formy

VonTrupka

zabójczy chlep (☞ ゚ ∀ ゚)☞

moll

@VonTrupka zabójczy byłby ze szpinakiem i brokułem

VonTrupka

@moll przecież spadła z bochna i się umarła :<

moll

@VonTrupka zjechała z gracją, noty 10/10 u wszystkich sędziów za styl

VonTrupka

@moll mogło być salto mortale 10/10 ༼ ͡° ͜ʖ ͡° ༽

moll

@VonTrupka Nieeee, bezpiecznie wróciła do opakowania

Zaloguj się aby komentować