Ciasto cukiniowo-jabłkowe
PrzepisnikmonikiW każdym razie coś na osłodę deszczowej pogody, bo nie każdy lubi
#mollgotuje #gotujzhejto #jedzenie
@camonday wołam, bo pamiętam pytanie o przepis
@moll śwince chyba nie smakuje, jakaś taka pokrzywione. Chętnie z utylizuje resztę ciasta
@Yes_Man świnka zaliczyła zjazd, zjadła ciasta i już jej lepiej
@moll czy zastosowanie sody ma zapewnić jedynie walory smakowe, czy też wpływa na inne właściwości ciasta?
@favien-freize soda to spulchniacz. Ewentualne walory smakowe to skutek uboczny
@moll proszek do pieczenia to też spulchniacz. Ciekawi mnie dlaczego nie sam proszek, tylko pół na pół.
@favien-freize bo to daje inną konsystencję. Jeśli zrobisz na samej sodzie jest inna, na samym proszku do pieczenia też inna, a mix obu też da trochę inny efekt.
I mieszanie ma taką zaletę, że żaden ze spulchniaczy nie wybija się smakiem za mocno na tle całego ciasta.
@moll Hmmm
@Mr.Mars całkiem prosto
W ogóle mocno polubiłam takie przepisy, że sobie łyżką wymieszam i do formy
zabójczy chlep (☞ ゚ ∀ ゚)☞
@VonTrupka zabójczy byłby ze szpinakiem i brokułem
@moll przecież spadła z bochna i się umarła :<
@VonTrupka zjechała z gracją, noty 10/10 u wszystkich sędziów za styl
@moll mogło być salto mortale 10/10 ༼ ͡° ͜ʖ ͡° ༽
@VonTrupka Nieeee, bezpiecznie wróciła do opakowania
Zaloguj się aby komentować