Daj przepis.
@PinkSushi ale bym zjadł
@Utylizejszyn dałam przepis, spróbuj, 15-20 minut roboty a ciasto jak ta lala. Nawet, jak nie daj borze wyjdzie zakalec, to też będzie smaczny (been there, done that)
@PinkSushi u mnie różowa zajmuje się pieczeniem ciast :P.
@knifeman
Składniki:
•4 duże jajka
•250g drobnego cukru (może być puder)
•Pół łyżeczki aromatu waniliowego
•Jogurt naturalny 330g (ja kupiłam z Piątnicy)
•3/4 szklanki oleju
•450g mąki tortowej
•1 łyżka proszku do pieczenia
•1 łyżka sody oczyszczonej
•puszka brzoskwiń w syropie
Ważne! Jajka, jogurt i cała reszta powinny mieć temperaturę pokojową w momencie szykowania ciasta- należy je wyjąć z lodówki odpowiednio wcześniej, np. 1h.
Cukier, jajka, proszek do pieczenia i sodę miksować razem przez 5-10 min do uzyskania puszystej masy. Do masy wlać jogurt, olej, aromat i wsypać mąkę, wszystko to dokładnie ręcznie wymieszać np. łyżką- nie miksować! Wylać ciasto na blachę ok. 25x35cm. Brzoskwinie pokroić w plasterki ok. 5mm i powtykać w ciasto tak, aby trochę wystawały nad powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 170°, używać termoobiegu. Piec ok. 45min. W trakcie pieczenia nie uchylać drzwiczek piekarnika. Studzić powoli. Smacznego!
@PinkSushi screenshot zrobiony;)
@Bankrut.pl daj znać jak upieczesz, mam nadzieję, że wyjdzie fajnie
@PinkSushi Może znajdę czas przed świętami miedzy plackami
@Bankrut.pl piękna picka, też czasem robię, ale nad idealnym przepisem jeszcze pracuję
@PinkSushi Ja tez i czuje ze jestem blisko. Wlasnie wyjąłem kulkę z lodowki i nagrzewam kamień
Podziel się przepisem, bo szukam ideału a Twoja picka właśnie tak wyglada
@Kluskowy OOOj, im dalej w las tym jestem co raz to bardziej krytyczny co do swoich pizzuni. Ostatnio spokorniałem, daleka droga do perfekcji ale poziom już taki, że nie ma opcji żeby ktoś zostawił brzeżek na tależu
Wygląda dobrze
Zaloguj się aby komentować