Maja po 250 g, wolowina 20% tluszczu, lekko uformowane bez zadnego gniecenia. Dodam tylko sol i pieprz, i tylko z wiezchu. Za jakas godzine ida na grilla, celuje w medium rare.
#nietylkomielonka
#gotujzhejto #jedzenie
@Mielonkazdzika - e, no profeska
@koszotorobur zona powiedziala ze jestem pierdolniety i ona chce powowe tego burgera
@Mielonkazdzika Zabierz żonie tego burgera. Ja go przyjmę.
@Mielonkazdzika - co te żony to ja nie wiem
@Mielonkazdzika @koszotorobur a ja ją rozumiem
W każdym razie, smacznego!
@moll ja teraz tez ja rozumiem, tak sie nazarlem ze musialem kilka frytek zostawic, i kukurydzy niedojadlem
@Mielonkazdzika zjedz do końca, bo pogody nie będzie
@Mielonkazdzika Paanie, burgerek pierwsza klasa! Sam bym takiego wszamał! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Daj mi to natentychmiast
Dawej foto po zrobieniu
@bizonsky wstawie jutro bo sie nazarlismy, trzyma nas jeszcze zmiana czasu po urlopie 12 godzin rozicy i idziemy spac
Zapraszam do obserwowania mojego tagu #nietylkomielonka
Ano priorytety, najpierw trzeba dobrze strawić :) udanego wieczoru
Borgiry tylko well done. Kluczem jest dobór odpowiedniego kawałka mięsa, żeby nie były suche (polecam karkówkę wołową).
No ale jak ktoś lubi inaczej to w sumie też spoko.
Ostatnio robię cieniaski z cebulką na wierzchu i też wchodzą dobrze
@radidadi cienkie lepiej trafiają w mój gust, propsy
@Mielonkazdzika medium rare pomielony mięsień? Nope
@AdministratorDanychOsobowych nie ma problemu jak robie dla kogos wolowine to zawsze sie pytam jaki chce stopien wysmazenia.
No chyba ze to tatar
@Mielonkazdzika ale to ni ma znaczenia, burgerow się nie robi inaczej niż well done
@AdministratorDanychOsobowych jak nie, jak tak.
Zaloguj się aby komentować