Duzo rzeczy juz widzialem w mojej lodowce ale jeszcze nigdy mi opakowania miesa nie zassalo
@Shinek pięknie same się wysmażyło próżniowo
@Shinek zostaw jeszcze chwilę to jakaś cywilizacja tam powstanie. Zbudują cztery słonie i żółwia a wtedy samo wyleci w przestwór wszechświata.
@CzosnkowySmok to chyba otworzyc by wypadalo troche powietrza im wpuscic
Bez kitu zastanawiam sie grubo co sie stalo z tym calym powietrzem, które bylo w opakowaniu. Bakterie zeżarły czy co, normalnie to puchnie jak balon
w opakowaniu nie ma powietrza, jest odsysane i wtłaczana jest mieszanka azotu z co2
@Half_NEET_Half_Amazing zależy jaki map. Zazwyczaj jest to mieszanka azotu co2 i tlenu.
Tlen sie dodaje, żeby się nie namnazaly beztlenowce ale również po to, żeby mieso było ładnie czerwone.
@CzosnkowySmok Powietrze to jest właśnie mieszanina azotu z tlenem i co2, tylko jeszcze argonu brakuje (1%). To chyba ma mniej tlenu taka mieszanka niż zwykłe powietrze?
@Shinek mi ostatnio też tak zassało to gotowe spaghetti z Biedronki xD Pierwszy raz coś takiego widziałem. Jak coś było już nieświeże to puchło, a tu dosłownie zassało identycznie jak u Ciebie
Bakterie beztlenowe pewnie związały CO2
zawsze świeże
@Shinek tak się zastanawiałem i może azot ucieka z pojemnika i dlatego się tak zasysa.
@CzosnkowySmok przez mikroszczeliny ucieka azot a tlen czy cokolwiek tam jest, nie? XD
No jesteś głupszy niż myślałem po ostatniej wymianie zdań.
@CzosnkowySmok to się musisz jeszcze trochę pozastanawiać
@Shinek może wystarczy tylko przepłukać?
Zaloguj się aby komentować