Bądź mną
Organizuj dla swojej paczki znajomych grilla
Menu rozpisane idealnie by rzeczy do metody pośredniej nie kolidowały z szybkim żarciem do bezpośredniej
Naszykuj zrębki bukowe do wieprza, wiśnie do drobiu
Dwa dni wcześniej zacznij moczyć w solance i szykować marynaty
Zapas brykietu na 6h grillowania na pełnej
No luks xD
Rozpal grilla, mięso się robi, karkowka soczysta, skrzydełka odrywają się od kości. Wszyscy zachwyceni że dobre i w ogóle sztos. Czujedobrze.exe
Wpada mój ojciec, oburzony że kiełbasy śląskiej nie ma xDDD bo to polska i amerykańskie BBQ go nie interesuje i czemu ketchupu nie ma.
Chryste panie, że mam od tego chłopa 50% genów xD
#gownowpis
dru_gru userbar
Pan_Czerwony_Pomidor

@dru_gru No ale swojska ślaska z grilla też jest dobra.

dru_gru

Swoją jak najbardziej, ale mu chodziło o taką paskudna sklepowa. Gdybym wiedział, że będzie marudził to bym wziął z 1kg swojskiej xD

dru_gru

Nowe konto, pan tomat czy jakoś tak miałeś?

Acrivec

@dru_gru no ja np. wolałbym zwykłą kiełbachę z keczupem.

Kubilaj_Khan

@dru_gru ja lubię czosnek z grilla i hamburgery recznie robione z mięsa. Szaszłykiem tez nie pogardze. Najgorsza jest kiełba. Karkówka też ujdzie.

dru_gru

Karkówki innej niż tej od "grill bastarda" nie lubię. Zawsze wychodzi jak kapeć, nie ważne czy rozbije kotlety, czy wymocze w solance. Zawsze smakuje tak samo.

Burgery lubię, ale za dużo roboty jak jest więcej ludzi

Shdhhxhxwhhzhdb

Skąd wiesz, że to 50% od niego?

dru_gru

@Shdhhxhxwhhzhdb Pan Listonosz tak mówił.

JackDaniels

Ale ten twój ojciec to mądry nie jest... Przecież wiadomo, że do śląskiej to tylko musztarda saperska kurde no, a nie jakiś keczup. Keczup to do zapiekanek. A coś tam na tym grillu do picia było?

tellet

@dru_gru co to za metody, bo ciekawy jestem.

U mnie w sumie tradycyjnie, po chłopsku- wór brykietu, podpałka + opalarka w turbo, a potem co kto kupił to wjeżdża + warzywka na tackach.

Mięso Lidelek zazwyczaj zapewnia, bo jakbym miał latać za "karkufkom takom co to jest omujborzeprzehuj" to by mi weekendu nie starczyło, a i tak ostatecznie to nie knajpa z gwiazdką michelina, tylko grill ze znajomymi, gdzie się gada, pali sziszę i alkoholizuje wedle uznania, a nie degustuje


ę ą karkuweczke takom co to puł dnia za niom jeździł


xD


Za to te zrębki to mnie zaintrygowały, bo nie da się ukryć, że na drewnie to jest zupełnie inny aromat.

dru_gru

@tellet Trzymaj, przepis na karkówkę. https://youtu.be/ERymjLi4QVk

Mieso klasycznie, z lidla XD


Poza tym tacki to jednak troche syf, bowiem mieso nie ma gdzie oddawac soki i sie w tym gotuje. Jak już, to tacka pod miedzy brykietem

Zaloguj się aby komentować