Organizuj dla swojej paczki znajomych grilla
Menu rozpisane idealnie by rzeczy do metody pośredniej nie kolidowały z szybkim żarciem do bezpośredniej
Naszykuj zrębki bukowe do wieprza, wiśnie do drobiu
Dwa dni wcześniej zacznij moczyć w solance i szykować marynaty
Zapas brykietu na 6h grillowania na pełnej
No luks xD
Rozpal grilla, mięso się robi, karkowka soczysta, skrzydełka odrywają się od kości. Wszyscy zachwyceni że dobre i w ogóle sztos. Czujedobrze.exe
Wpada mój ojciec, oburzony że kiełbasy śląskiej nie ma xDDD bo to polska i amerykańskie BBQ go nie interesuje i czemu ketchupu nie ma.
Chryste panie, że mam od tego chłopa 50% genów xD
#gownowpis
@dru_gru No ale swojska ślaska z grilla też jest dobra.
Swoją jak najbardziej, ale mu chodziło o taką paskudna sklepowa. Gdybym wiedział, że będzie marudził to bym wziął z 1kg swojskiej xD
Nowe konto, pan tomat czy jakoś tak miałeś?
@dru_gru no ja np. wolałbym zwykłą kiełbachę z keczupem.
@dru_gru ja lubię czosnek z grilla i hamburgery recznie robione z mięsa. Szaszłykiem tez nie pogardze. Najgorsza jest kiełba. Karkówka też ujdzie.
Karkówki innej niż tej od "grill bastarda" nie lubię. Zawsze wychodzi jak kapeć, nie ważne czy rozbije kotlety, czy wymocze w solance. Zawsze smakuje tak samo.
Burgery lubię, ale za dużo roboty jak jest więcej ludzi
Skąd wiesz, że to 50% od niego?
@Shdhhxhxwhhzhdb Pan Listonosz tak mówił.
Ale ten twój ojciec to mądry nie jest... Przecież wiadomo, że do śląskiej to tylko musztarda saperska kurde no, a nie jakiś keczup. Keczup to do zapiekanek. A coś tam na tym grillu do picia było?
@dru_gru co to za metody, bo ciekawy jestem.
U mnie w sumie tradycyjnie, po chłopsku- wór brykietu, podpałka + opalarka w turbo, a potem co kto kupił to wjeżdża + warzywka na tackach.
Mięso Lidelek zazwyczaj zapewnia, bo jakbym miał latać za "karkufkom takom co to jest omujborzeprzehuj" to by mi weekendu nie starczyło, a i tak ostatecznie to nie knajpa z gwiazdką michelina, tylko grill ze znajomymi, gdzie się gada, pali sziszę i alkoholizuje wedle uznania, a nie degustuje
ę ą karkuweczke takom co to puł dnia za niom jeździł
xD
Za to te zrębki to mnie zaintrygowały, bo nie da się ukryć, że na drewnie to jest zupełnie inny aromat.
@tellet Trzymaj, przepis na karkówkę. https://youtu.be/ERymjLi4QVk
Mieso klasycznie, z lidla XD
Poza tym tacki to jednak troche syf, bowiem mieso nie ma gdzie oddawac soki i sie w tym gotuje. Jak już, to tacka pod miedzy brykietem
Zaloguj się aby komentować