Postanowiłem zrobić 2 miarki zamiast jednej na wypadek jakby było za mało.
No to teraz mam tyle ryżu że słodki borze sosnowy.
#jedzzhejto #ryz #gotujzhejto
Ja mam rice cooker chyba z 10 lat i do dzisiaj za dużo robię za każdym razem...
Standard. Na 1 miarkę szkoda odpalać.
a taki starszy ryż idealny jest do usmażenia z jajkiem i warzywami
@GordonLameman gdzieś mi się odbiło o uszy, że ryż powinno się jeść tylko świeżo przygotowany bo błyskawicznie rozwija się w nim pleśń. Info niepotwierdzone
@xuIodue dobę może być w lodówce z tego co kojarzę
@monke zdania są podzielone, jeden rabin powie tak, a drugi inaczej. A tak serio to szukałem potwierdzenia tego co napisałem bo z tego co pamiętam to była to wypodziedź lekarza odnośnie problemów zdrowotnych japończyków, ale nie mogłem znaleźć. Natomiast najdowałem odmienne opinie, np. https://food.ndtv.com/health/is-old-cooked-rice-healthier-than-fresh-rice-expert-reveals-3183377, więc ciężko być tu mądrym
@xuIodue
była to wypodziedź lekarza odnośnie problemów zdrowotnych japończyków
To chyba pomyliłeś z chorobą beri beri.
@Acrivec to do lodówki, a jutro z tego smażony do obiadu
@Acrivec Japonczycy zawijaja ryz w folie spozywcza i mroza. Potem siup do mikrofalowki i gotowe.
@Acrivec o przepis
W czym taki ryż z cookera jest lepszy od tego z torebki?
@winet w cenie, powtarzalności konsystencji i zaoszczędzonym czasie kiedy nie pilnujesz ryżu.
Zaloguj się aby komentować