Zdjęcie w tle
KlonTwojejStarej

KlonTwojejStarej

Kompan
  • 17wpisy
  • 24komentarzy
Słuchajcie, słuchajcie, mieszkańcy Khorinis!
Na rozkaz wielmożnego lorda Hagena ogłasza się co następuje.
W związku z zaistniałą sytuacją dla własnego bezpieczeństwa, obywatele powinni unikać lasów i bezdroży dookoła miasta co więcej zabrania się kontaktów ze zbuntowanymi wieśniakami.
Od chwili obecnej lord Andre przejmuje wyłączne dowództwo nad naszą strażą.
Wszyscy mieszkańcy którzy posiadają jakiekolwiek przeszkolenie w zakresie walki niech wstępują w szeregi straży .
Wszelkie środki bezpieczeństwa dotyczące górnego miasta zostaną jeszcze bardziej zaostrzone.
Strażnicy strzegący bram nie będą przepuszczać nikogo kto nie posiada zezwolenia na wejście od miasta.
We wszystkich miastach i regionach królestwa zostaje wprowadzony stan wojenny.
Sędziowie cywilni zostają pozbawieni swych praw a ich obowiązki przejmuj królewscy paladyni.
Każdy kto popełnił przestępstwo lub sprzeciwi się królewskiej straży podlega surowej krze.
Egzekucją tego prawa zajmie się wielmożny lord Andre.
Każdy mieszkaniec Khorinis, który popełnił jakiekolwiek wykroczenie ma obowiązek zgłosić się do lorda Andre.
W związku z atakiem zagrażającym naszemu miastu ma obowiązek przygotować się do walki tak jak pozwala mu jego stan majątkowy, dotyczy to zaopatrzenia się w zbroję i oręż, a także natychmiastowe rozpoczęcie treningu bojowego.

Zaloguj się aby komentować

Zostań Patronem Hejto i odblokuj dodatkowe korzyści tylko dla Patronów

  • Włączona możliwość zarabiania na swoich treściach
  • Całkowity brak reklam na każdym urządzeniu
  • Oznaczenie w postaci rogala , który świadczy o Twoim wsparciu
  • Wcześniejszy dostęp, do wybranych funkcji na Hejto
Zostań Patronem
Gołąbki bez zabijania
Na farsz:
– 1 spora lub 2 mniejsze główki kapusty włoskiej
– pół szklanki ryżu (biały lub brązowy)
– pół szklanki suchej kaszy jaglanej
– pół szklanki zielonej soczewicy
– słoik suszonych pomidorów w oleju (słoik ok. 300 g)
– 0,5 kg pieczarek
– pęczek natki pietruszki
– łyżeczka oregano
– łyżeczka tymianku
– łyżeczka curry
– sól i pieprz do smaku
Na sos:
– 2 puszki krojonych pomidorów
– 2 łyżki octu balsamicznego
– łyżeczka wędzonej papryki
– sól i pieprz do smaku
– 2 łyżki dowolnego syropu (klonowy, z agawy, daktylowy)
WYKONANIE:
Farsz:
– z kapusty wydrążyć głąb i oddzielić delikatnie liście (jeśli swobodnie odchodzą. Ja wkładam główkę pod kran i strumień gorącej wody sam je oddziela). Następnie liście wkładam do osolonej wody i gotuję około 10-15 minut (liście obciążam mniejszą pokrywką by nie wypływały). Liście wyjmuję z wody i odstawiam do wystygnięcia. Następnie ścinam nożem grube nerwy
– kaszę przepłukać kilka razy wrzątkiem i ugotować w szklance wody pod przykryciem na średnim ogniu. Wystudzić
– soczewicę ugotować do miękkości i odcedzić z wody. Wystudzić
– ryż przepłukać kilka razy w zimnej wodzie i ugotować około 15-20 minut pod przykryciem (aż wchłonie całą wodę). Wystudzić
– grzyby pokroić w kostkę i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Wystudzić
– z pomidorów odlać olej
– soczewicę, grzyby i pomidory zmiksować lub zmielić w maszynce. Dodać kaszę, ryż i drobno posiekaną natkę, przyprawy i doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać
– z masy formować kotlety i zawijać je w liście kapusty
Sos:
– wszystkie składniki umieścić w garnku i podgrzewać na małym ogniu aż z sosu odparuje część wody. Doprawić solą do smaku
– gołąbki ułożyć w naczyniu i polać sosem. Piec 20 minut w 180 stopniach
01101010 01100101 01100010 01100001 11000100 10000111 00100000 01110000 01101001 01110011 00100000 01101001 00100000 01101011 01101111 01101110 01100110 01100101 01100100 01100101 01110010 01100001 01100011 01101010 01100101

Zaloguj się aby komentować

Strasznie wczoraj zachlałem. Paliłem blanty do piątej rano. Film mi się urwał jak leżałem w rurze. Teraz mnie krzyż napierdala. Trochę się przespałem, ale musiałem wstać rano bo mam obowiązki. Mam dziecko. Niektórzy mówią, że nie można chlać jak się ma dzieci, ale to nie prawda. Można, tylko trzeba wstawać rano. Na tym polega odpowiedzialność.

Zaloguj się aby komentować