Zdjęcie w tle
Injextion

Injextion

Kompan
  • 2wpisy
  • 14komentarzy
Zapewne myślicie, że szeroko pojęte gastro ma raczej porządne standardy w #uk, może z wyjątkami sklepików.

Otóż nie.

Na razie nie chcę więcej pisać, jednak to zobaczyłem jakiś czas temu, spaliło mi mózg.

Producent żywności do największych sieci na rynku ma niesamowity syf na produkcji. Co prawda nie ma szczurów w budynku [z tego co wiem] ale wszystko inne co [nie]normalnie może się wykluć w samym budynku, to się tam wykluwa.

Generalnie firma podąża w kierunku ukatrupienia kogoś. Jak firma już się zamknie, będzie historia jednego wpisu.

#higiena #pracbaza
bartek555

Zapewne myślicie, że szeroko pojęte gastro ma raczej porządne standardy w #uk, może z wyjątkami sklepików.

nikt, kto byl w uk tak nie pomysli XD

MarianoaItaliano

@Injextion Jakby wpuścić do UK inspektorów polskiego sanepidu to wszystko byłoby pozamykane xD

bartek555

@MarianoaItaliano to sa dokladnie moje slowa, ale o korei xD

voy.Wu

@MarianoaItaliano połowa ciapatych/afrykańskich lokali w takim slough czy hounsow ma Hygiene Rating 0 i mają na to szczerze wywalone. ot wisi naklejka przy wejsciu i w środku (wymóg prawny). a i tak sam mogę wskazać kilka miejsc z rating 5 gdzie biegają szczury, a właściciel nie myje rąk po wyjściu z kibla, bo wogóle nigdy nie myje.


pomijając działalności okołobiznesowe, jak na przykład palenie skisłego mięsa w beczkach za sklepem w ciapatych mięsnych (jak w każdej ciapatej/afrykańskiej firmie nikt nie będzie płacił za utylizację czegokolwiek co można spalić/spuścić do kibla lub kratki na ulicy jak się kibel zapcha)

voy.Wu

@Injextion to zobaczyłem jakiś czas temu, spaliło mi mózg.


kolega nowy na wyspach? xD

Injextion

@voy.Wu pierwszy raz widziałem coś takiego, na taką skalę, dla klientów u których każdy kupuje

voy.Wu

@Injextion jakaś pakownia mięsa? taka ciekawostka z jednego z takich wspaniałych miejsc gdzie spędziłem pół zmiany: o tym co idzie do parówek, co się jeszcze nadaje na karmę, a co juz trzeba wyjebać decyduje najebany rusek otwierając po kolei każdy worek i zaciągając niucha. a jak się pani rosjance nie chciały kleić etykietki na kurczakach, to pluła na nie i pac.


nie wiem czy byłbyś w stanie mnie zdziwić czymś. odwiedziłem z 15 takich fabryk ale w żadnej nie podjąłem pracy na dłużej xD

Zaloguj się aby komentować

Akurat przerabiam BHP w UK to się podzielę szczegółami, które mogą się przydać.

  • na drabinę wchodzimy nie dalej niż kiedy kolano pozwala się oprzeć na ostatnim szczeblu - drabina malarska
  • drabina w podestem na szczycie - podest nie jest do stania na nim tylko żeby położyć na nim sprzęt
  • oficjalny limit pracy na drabinie to 30 minut
  • szczyt drabiny powinien sięgać powyżej platformy na którą się wchodzi na 1.07m
  • LPG [butan/propan] powinny być przetrzymywane tak aby gaz mógł wydostać się z pomieszczenia na poziomie podłogi, jako, że jest cięższy niż powietrze i jeśli skumuluje się np w piwnicy, jest ryzyko eksplozji
  • gazy do spawania są zabronione w wykopach

#BHPalewUK #uk
#diy
banan-smietana

@Injextion na jakimś zakładzie widziałem drabiny oklejone na przedostatnim stopniu że jak staniesz to masz po premii a na ostatnim że będziesz zwolniony

Injextion

@banan-smietana aż tak się nie znam, ale jeśli były oklejone przez pracodawcę albo nie przeszły homologacji w stanie oklejenia, to pracodawca ryzykuje, że sam spadnie z drabiny, z drugiej strony pracownik nie powinien używać zmodyfikowanej drabiny

Zaloguj się aby komentować