Ciekawe co z tego wyjdzie.

Kilogram wołowiny (polędwica cygańska), 4 ząbki czosnku, świeży rozmaryn, czebula czerwona, papryka żółta i czerwona, pieczarki i 2 łyżki masła. Mięso tylko natarłem solą.

#jedzenie #maxispam
03077693-8588-4cd0-9f93-15ed58f70c09
maximilianan

Teraz będzie siedzieć 40 minut pod folią aluminiową w 180 stopniach, potem 30 bez folii.

Lubiepatrzec

@maximilianan wieprzowiny czy wołowiny?

maximilianan

@Lubiepatrzec wołowiny, zaraz zedytuje post xd

maximilianan

W sumie to wołam @moll bo lubię się chwalić

moll

@maximilianan pochwal się gotowym

maximilianan

@moll zawołam za godzinę najpierw podsmażyłem na oliwie, potem dodałem po kolei czosnek, potem rozmaryn, na końcu pieczarki. Po ściągnięciu wszystkiego wrzuciłem razem cebulę i paprykę.


No zobaczymy xd

moll

@maximilianan koniecznie

nikt_pan

Koniec końców pewnie gówno.

Lubiepatrzec

@nikt_pan po co to napisałeś?

ZmiksowanaFretka

@Lubiepatrzec a co my wyjść z cygańskiej? trwarde i żylaste

nikt_pan

@Lubiepatrzec Bo zadał pytanie co z tego wyjdzie.

Bercikk

Wyjdzie swoisty rodzaj gulaszu w brytfance. Smaczne, miliard kalorii, nie dla wegan. Zjesz kawałek a później dokonczysz resztę. Rano obudzisz się z myślą, że brzuszek boli ale warto było.

maximilianan

@Bercikk warto było

hesuss

@Bercikk wystarczy nie dojadac tego chipkiem, kaszą czy innymi ziemniakami, najleoiej tych warzyw tylko poskubac troche i z brzuszkiem bedzie wszystko ok :)

Jim_Morrison

Polędwica? Ciekawe skąd miał na to pienionszki, pewnie ukradł, złodziej.

Mynameis60

@maximilianan I jak efekt końcowy?

maximilianan

@Mynameis60 zajebiste wyszło trochę za długo było bez przykrycia, więc niektóre fragmenty wyszły odrobinę za suche, ale je moczylem w tym rosołku. Ale większość fragmentów była idealna

Zaloguj się aby komentować