Jedyny mankament to wysokie kwasy które będę musiał w jakiś sposób zbić.
Ładnie wyklarowane w smaku też dobre ale trzeba być wytrzymałym na kwasy.
#winoroby #wino
Jak smakuje? Jest aromat porzeczki?
@MrMareX W smaku jakbyś pił czarne frugo tylko kwaśne, a tam porzeczka jest obok jabłka podstawą smaku.
@starebabyjebacpradem No to nie wiem dlaczego moja porzeczka+jabłko (pół na pół) smakuje syropem Tussipect
@MrMareX A to ja soku z czarnej porzeczki nie tknąłem sie od 2007 roku jakoś, mam traume po rzyganiu nim zmieszanym z wódką.
Może masz flashbacki xD
@starebabyjebacpradem Czarną porzeczkę uwielbiam i piję od zawsze.
Co do tych flashbacków, to żona mi to samo mówiła, że muszę mieć jakąś traumę z dzieciństwa. Przestała się śmiać, jak spróbowała tego wina
@MrMareX Uratowałbym je poprzez skondensowanie na rurkach wzmacniających albo kolumnie aabratka xD
@starebabyjebacpradem Już rozmawiałem z kumplem, który ma rurki. Jak za pół roku się nie poprawi, to pójdzie w cholerę
@starebabyjebacpradem a dużo go masz? Tylko puść na aabratka bez wypełnienia bo po prostu 95% poleci bez smaku porzeczki
@Navane 18L. Dam najwyżej kumplowi - ja się na tym akurat w ogóle nie znam.
@Navane leci smak na aabratku tylko nie jest intensywny lecz przyjemny bez zbędnych posmaków które miedź zbiera.
na długiej kolumnie z wypełnieniem robisz rektyfikacje, a nie destylacje. A przy rektyfikacji smak zabijesz
@Navane niekoniecznie zabijesz dziadek mi przez ramię mówi (☞゚∀゚)☞
@starebabyjebacpradem https://www.bimber.info/forum/viewtopic.php?f=11&t=4851&start=15 akurat temat dla Ciebie
i drugi https://alkohole-domowe.com/forum/posiadany-aabratek-a-produkcja-smakowek-t22985.html
@Navane daj lepiej namiar na Paczkomat i numer na PW to się przekonasz że się da (☞゚∀゚)☞
@starebabyjebacpradem Oczywiście zaraz wyślę
Zaloguj się aby komentować