#chleb #365chlebowgazelki #pieczzhejto #gotowanie #jedzenie #jedzzhejto
Sam chętnie poznałbym odpowiedź na to pytanie. Piszę więc taktyczny komentarz do obserwowania wątku.
@rebe-szunis Wyrobić powinno się dać ale nie będzie to do końca wygodne. Wyrabiałem takim robotem ciasto na pizze lata temu.
Nie lepiej ręcznie? Takie "żywe" ciasto (drożdżowe / na zakwasie) lubi ciepło dłoni
@rebe-szunis do tego nie potrzebujesz nawet miksera
Rzadkie ciasto wyrobisz i mikserem, ale przy gęstszym, jak mikser słabszy to spalisz.
@moll Spoko przepis, mam żaroodporne miski w których robię gołąbki, więc nie powinno być problemów. Problem to mąką, bo u nas nie numerycznych tyów, tylko takie, jak na fotce. Którą wybrać?
@rebe-szunis szukaj strong, bread albo plain flour bez żadnych dodatków
@moll Czyli chyba ta niebieska, a jakie dodatki tam mogą być?
@rebe-szunis teoretycznie, chociaż cream to chyba z dodatkiem śmietany będzie
@moll substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, kwaśny fosforan wapnia, kwaśny pirofosforan sodu).
Kurde, po tyle tego tam dają?
@rebe-szunis szukaj jakiejś plain mąki bez udziwnień
@moll Ok, dzięki. Pewnie skończy sie wycieczką do tzw. polskiego sklepu.( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@rebe-szunis to kup otręby albo siemię lniane i dosyp tak ze 2-3 łyżki. będzie smaczniejszy niż czysty biały
Zaloguj się aby komentować