Ale już za pare godzin każda z tych 200 gramowych kulek mięsa będzie pysznym burgerem :)
A ja będę pływał kajakiem :)
#gotujzhejto #domowelepsze
@Astro kajakiem po lesie?
@Astro ale bym se takiego burgera domowego
@Zielczan rób śmiało! Szybkie, proste, smaczne!
@Astro napewno beda pyszne.
Ja robie troche inaczej. Nie ugniatam miesa, mielone takie napowietrzone klade na tacke tylko lekko formuje krztalt ale nieprzyciskam ani nic z tych rzeczy. Daje sporo pieprzu i soli, ale tylko na wierzch.
Mieso 20+ procent tluszczu nie ma prawa sie rozpasc podczas smazenia.
Odkad robie taka metoda to niewrocilem do gniecenia miesa.
@Mielonkazdzika normalnie bym się z tobą zgodził. Ale one i tak są pakowane próżniowo i jadą w minilodowce ok 130 km.
I normalnie tez tylko mieszam a nie uganiatam. No ale w tych warunkach to lepsza metoda, szczególnie na chude mięso (ok 10% tłuszczu). Moim zdaniem za mało ale takie „zamówienie”.
Zaloguj się aby komentować