Wszyscy do lasu jadą z rana. Ja dopiero się przygotowuje.
Ale już za pare godzin każda z tych 200 gramowych kulek mięsa będzie pysznym burgerem :)
A ja będę pływał kajakiem :)
#gotujzhejto #domowelepsze
62564cf5-82b9-4251-8067-2e5e09637b8a
Zielczan

@Astro ale bym se takiego burgera domowego

Astro

@Zielczan rób śmiało! Szybkie, proste, smaczne!

Mielonkazdzika

@Astro napewno beda pyszne.

Ja robie troche inaczej. Nie ugniatam miesa, mielone takie napowietrzone klade na tacke tylko lekko formuje krztalt ale nieprzyciskam ani nic z tych rzeczy. Daje sporo pieprzu i soli, ale tylko na wierzch.

Mieso 20+ procent tluszczu nie ma prawa sie rozpasc podczas smazenia.

Odkad robie taka metoda to niewrocilem do gniecenia miesa.

Astro

@Mielonkazdzika normalnie bym się z tobą zgodził. Ale one i tak są pakowane próżniowo i jadą w minilodowce ok 130 km.

I normalnie tez tylko mieszam a nie uganiatam. No ale w tych warunkach to lepsza metoda, szczególnie na chude mięso (ok 10% tłuszczu). Moim zdaniem za mało ale takie „zamówienie”.

Zaloguj się aby komentować