W wielu restauracjach tak na prawdę samemu się gotuje. Czy to jest grilowanie, czy smażenie albo jeszcze coś innego. Ja szczerze mówiąc bardzo lubię takie restauracje, bo wiadomo, że wszystko świeże i ciepłe oraz co jest w środku.
Czasem wymagana jest pomoc obsługi ale nie ma z tym problemu, zawsze ktoś wytłumaczy.
Tym razem moje ulubione
#2 Okonomiyaki - czyli "tak jak lubisz", czasem nazywane "japońską pizza" ale to mylne określenie.
Cena to za jeden zestaw około 1500 jenów (ok 51 zł)
specjalnie dla @tymszafa są zdjęcia dodatkowe, jak to jest zrobione oraz co jest w środku
Zamawia się najpierw z menu co się chce - jest kilka rodzajów, głównie chodzi o dodatki jak ser, mięso i jego rodzaj, różne warzywa itp.
Wszystko przychodzi surowe, przygotowane, pocięte. Na stole a raczej w stole, bo to jego integralna część, jest gorąca patelnia, podgrzewana na gazie.
Dostajemy pierwszą, podstawową mieszankę oraz masło na lodzie. Tutaj mamy pokrojoną kapustę - to główny składnik. jajko, szczypior, imbir marynowany, jest coś jeszcze ale zapomniałem jak się nazywa.
Drugi zestaw z menu - wybrałem wołowinę i ser oraz jajko.
Żona wybrała mochi, ser i jeszcze takie suszone warzywa, ale też zapomniałem jak się nazywają
Rozpuszczamy masło na płycie, miksujemy zestaw podstawowy i wrzucamy.
Gdy się podpiecze to ja dobijam jajko na górę i posypuję serem.
Potem kładę wołowinę i czekam aż się podpiecze i ser rozpuści.
Przerzutka na drugą stronę aby mięso się podpiekło.
Na koniec znowu powrót na drugą stronę aby lekko dopiec jajko i ser.
Wykładamy potem na talerz, polewamy sosem "bulldog" oraz majonezem - w kratkę.
Niektórzy lubią posypać "heblowaną rybą" czyli cienko ściętym, suszonym i wędzonym tuńczykiem czyli Katsuobushi.
Polecam do tego piwko i następny zestaw
Czasem wymagana jest pomoc obsługi ale nie ma z tym problemu, zawsze ktoś wytłumaczy.
Tym razem moje ulubione
#2 Okonomiyaki - czyli "tak jak lubisz", czasem nazywane "japońską pizza" ale to mylne określenie.
Cena to za jeden zestaw około 1500 jenów (ok 51 zł)
specjalnie dla @tymszafa są zdjęcia dodatkowe, jak to jest zrobione oraz co jest w środku
Zamawia się najpierw z menu co się chce - jest kilka rodzajów, głównie chodzi o dodatki jak ser, mięso i jego rodzaj, różne warzywa itp.
Wszystko przychodzi surowe, przygotowane, pocięte. Na stole a raczej w stole, bo to jego integralna część, jest gorąca patelnia, podgrzewana na gazie.
Dostajemy pierwszą, podstawową mieszankę oraz masło na lodzie. Tutaj mamy pokrojoną kapustę - to główny składnik. jajko, szczypior, imbir marynowany, jest coś jeszcze ale zapomniałem jak się nazywa.
Drugi zestaw z menu - wybrałem wołowinę i ser oraz jajko.
Żona wybrała mochi, ser i jeszcze takie suszone warzywa, ale też zapomniałem jak się nazywają
Rozpuszczamy masło na płycie, miksujemy zestaw podstawowy i wrzucamy.
Gdy się podpiecze to ja dobijam jajko na górę i posypuję serem.
Potem kładę wołowinę i czekam aż się podpiecze i ser rozpuści.
Przerzutka na drugą stronę aby mięso się podpiekło.
Na koniec znowu powrót na drugą stronę aby lekko dopiec jajko i ser.
Wykładamy potem na talerz, polewamy sosem "bulldog" oraz majonezem - w kratkę.
Niektórzy lubią posypać "heblowaną rybą" czyli cienko ściętym, suszonym i wędzonym tuńczykiem czyli Katsuobushi.
Polecam do tego piwko i następny zestaw
mogę dodać tylko 5 zdjęć więc ciąg dalszy tutaj
Zaloguj się aby komentować