W Aldi była promocja na paprykę tą podłużną - 3 sztuki za 89p więc kupiłem 3 opakowania i zamiast mielonych nadziałem, zalałem passatą pomidorową i zapiekłem. Tata nie bardzo lubi papryki więc zrobiłem mu osobno mielone z tej części mięsa mielonego (pół kilo wieprzowego z karczku i pół kilo gulaszowego wolowego, sam mielę bo nie ufam temu sklepowemu) przed dodaniem odrobiny wody i podgotowanego ryżu. Do tego ziemniaczki bo ja z tej części co nawet gołąbki je z ziemniakami i taki oto sobotni obiad wyszedł. A i jeszcze na kolację papryki zostanie.

#jedzenie #gotujzhejto
26334a8b-0fb3-41bc-b89b-f3019bb1525c
39f6128d-0c4a-4335-aacf-3836a429a418
Fly_agaric

Jak będziesz miał okazję, to spróbuj też tą słowacką paprykę, jasnozieloną, przezroczystawą lekko. U mnie chińskie sklepy ją mają (wiem ). Wybitnie dobrze się nadaje do takiego faszerowania i super smakuje.

Zaloguj się aby komentować