Tak ostatnio zastanawiam się nad kupnem air fryer, piekarnik mi szwankuje i na jedną osobę robię jedzenie to maże była by fajna opcja. Jakie macie doświadczenia z tym?
#airfryer #gotujzhejto
23

Komentarze (23)

Zapster

Na początku używasz codziennie, totalna podjarka. Na końcu odgrzewasz głównie jedzenie i odświeżasz pieczywo

moll

@Hoszin air fryer to nie wiem, ale podoba mi się optigrill do szybkiego przygotowywania posiłków

Hoszin

@moll optigrill  używasz? co przeważnie robisz?

Heheszki

Moll po prostu leje wodę na młyn @Felonious_Gru xD On dopiero się uspokoił z aRfraJerAmi.

@Hoszin Ale Facet ma jakieś wyniki i wnioski - ja bym jego wpierw pytał, gdybym miał kupować.

moll

@Hoszin sporo, bo poza płytami do panini mam wkład do pieczenia i płyty do gofrów: mięso - "smażone" i pieczone (odpiekane ćwiartki kurczaka były spoko), zapiekane buły (typu kebab), odpiekałam krokiety, jakieś inne garmażerki, chyba z raz warzywa pieczone robiłam, no i gofry z kilku różnych przepisów


steki dobre też mi wyszły

moll

@Heheszki teraz ma multicooker!

Zapster

@moll słabe grzałki, nie widzę różnicy między tosterem za 100 zł

moll

@Zapster ja widzę różnicę pomiędzy tym, a opiekaczem z lidla, który się w końcu zajechał

Zapster

@moll trwałości nie odbiorę, ale robienie na tym mięsa, to tragedia

moll

@Zapster dlaczego tragedia? Szybko, dobrze przepieczone, a w przypadku takich pseudokotletów z grilla szybko i sprawnie. Zapipczy wkładam, zapipczy wyciągam, nie stoję i nie pilnuję pomiędzy tymi punktami. W tym czasie mogę zrobić coś innego i mam szybciej.


Mięso odpiekane w kawałkach czas podobny do piekarnikowego, za to nie nagrzewam tak całego domu (duży plus latem)

Pawel45030

Niby zasada ta sama, ale używa się jednak do innych rzeczy. Ja min: piersi z kury, podpiekam warzywa, ryba. Reszta rodziny: zapiekanki, kiełbaski są też pyszne z niego, frytki. Piekarnik do rzeczy na obiad i ciasta.

Jarasznikos

@Hoszin Kiedyś popularne były piekarniki halogenowe. Ludzie też mieli pierdolca na tym punkcie. Co do airfryera to mam wrażenie że największą jego zaletą jest rozmiar przestrzeni do ogrzania, co przekłada się na dużo mniejsze zużycie prądu.

ErwinoRommelo

Solo zyje, super sprawa czy fryteczki czy mieso, cyk zaraz nagrzane szybko bez problemu

TheLikatesy

@Hoszin najlepsze urządzenie do odgrzewania picki

tomilidzons

@Hoszin Bardzo polecam. W airfrayerze najbardziej podoba mi się że nie trzeba czekać aż się nagrzeje, a to mnie najbardziej irytuje w klasycznych piekarnikach

Hoszin

@tomilidzons co robisz tam najczęściej?

tomilidzons

@Hoszin Frytki, ale często sobie odgrzewam jakieś mięso na obiad

Hoszin

@tomilidzons no właśnie myślałem nad robieniem może jakiegoś mięska w tym

fisti

@Hoszin ja najczęściej robię czosndogi

Mielonkazdzika

@Hoszin nawet sushi robilem

cddbe116-7755-41ff-9faf-a247cbfb2011
b81b337c-aaf7-45e4-814f-2d0bcdb864a9
PanNiepoprawny

Ja ze swojej strony polecam kuchenkę gazową

Banan11

@Hoszin fajne, polecam i używam od lat. Bardziej ekonomiczne niż piekarnik, bo nagrzewa się w kilka sekund. Zamiast smażenia wrzucasz i gotowe, więc można jeść znacznie zdrowiej. Zrobisz i mięsko i ziemniaki i warzywa, a nawet ciasta (nie próbowałem). Minusów nie widzę.

Zaloguj się aby komentować