#airfryer #gotujzhejto
#airfryer #gotujzhejto
Komentarze (23)
Na początku używasz codziennie, totalna podjarka. Na końcu odgrzewasz głównie jedzenie i odświeżasz pieczywo
@Hoszin air fryer to nie wiem, ale podoba mi się optigrill do szybkiego przygotowywania posiłków
@moll optigrill używasz? co przeważnie robisz?
Moll po prostu leje wodę na młyn @Felonious_Gru xD On dopiero się uspokoił z aRfraJerAmi.
@Hoszin Ale Facet ma jakieś wyniki i wnioski - ja bym jego wpierw pytał, gdybym miał kupować.
@Hoszin sporo, bo poza płytami do panini mam wkład do pieczenia i płyty do gofrów: mięso - "smażone" i pieczone (odpiekane ćwiartki kurczaka były spoko), zapiekane buły (typu kebab), odpiekałam krokiety, jakieś inne garmażerki, chyba z raz warzywa pieczone robiłam, no i gofry z kilku różnych przepisów
steki dobre też mi wyszły
@Heheszki teraz ma multicooker!
@moll słabe grzałki, nie widzę różnicy między tosterem za 100 zł
@Zapster ja widzę różnicę pomiędzy tym, a opiekaczem z lidla, który się w końcu zajechał
@moll trwałości nie odbiorę, ale robienie na tym mięsa, to tragedia
@Zapster dlaczego tragedia? Szybko, dobrze przepieczone, a w przypadku takich pseudokotletów z grilla szybko i sprawnie. Zapipczy wkładam, zapipczy wyciągam, nie stoję i nie pilnuję pomiędzy tymi punktami. W tym czasie mogę zrobić coś innego i mam szybciej.
Mięso odpiekane w kawałkach czas podobny do piekarnikowego, za to nie nagrzewam tak całego domu (duży plus latem)
Niby zasada ta sama, ale używa się jednak do innych rzeczy. Ja min: piersi z kury, podpiekam warzywa, ryba. Reszta rodziny: zapiekanki, kiełbaski są też pyszne z niego, frytki. Piekarnik do rzeczy na obiad i ciasta.
@Hoszin Kiedyś popularne były piekarniki halogenowe. Ludzie też mieli pierdolca na tym punkcie. Co do airfryera to mam wrażenie że największą jego zaletą jest rozmiar przestrzeni do ogrzania, co przekłada się na dużo mniejsze zużycie prądu.
Solo zyje, super sprawa czy fryteczki czy mieso, cyk zaraz nagrzane szybko bez problemu
@Hoszin najlepsze urządzenie do odgrzewania picki
@Hoszin Bardzo polecam. W airfrayerze najbardziej podoba mi się że nie trzeba czekać aż się nagrzeje, a to mnie najbardziej irytuje w klasycznych piekarnikach
@tomilidzons co robisz tam najczęściej?
@Hoszin Frytki, ale często sobie odgrzewam jakieś mięso na obiad
@tomilidzons no właśnie myślałem nad robieniem może jakiegoś mięska w tym
@Hoszin ja najczęściej robię czosndogi
@Hoszin przydatne urzadzenie. Czasami wstawiam tutaj cos z air fryera
Np:
https://www.hejto.pl/wpis/a-takie-sobie-do-pracbaza-zrobilem-filety-z-kurzych-udek-marynowane-w-ostrej-mus
@Hoszin nawet sushi robilem


Ja ze swojej strony polecam kuchenkę gazową
@Hoszin fajne, polecam i używam od lat. Bardziej ekonomiczne niż piekarnik, bo nagrzewa się w kilka sekund. Zamiast smażenia wrzucasz i gotowe, więc można jeść znacznie zdrowiej. Zrobisz i mięsko i ziemniaki i warzywa, a nawet ciasta (nie próbowałem). Minusów nie widzę.
Zaloguj się aby komentować