Dziś ja robiłem, a robiłem jak dla siebie.
#jedzenie #jedzzhejto
@Taxidriver Prawie jak u mollci
Jestem na tak
@Taxidriver Weź sobie chlebka do tego, bez chlebka się nie najesz
Mi nigdy taka jajówa nie wychodzi. Gdzie tkwi sekret?!
@kamyk1984 wrzuć jajka jeszcze na zimną patelnię, mieszaj cały czas i ściągnij zanim się zetnie
@kamyk1984 @GrindFaterAnona
Ja robię jeszcze inaczej: rozdzielam białka i żółtka. Najpierw wrzucam białko — ścinam je dobrze, dopiero dodaje żółtka.
@kamyk1984 robisz tak,
Patelnia, rozgrzewasz, kładziesz masło (wrzuć już na samym początku żeby się zaczęło powoli rozpuszczać) jak znikną większe bańki na maśle to skręcasz ogień na 30% i wbijasz jajka.
Dolewasz ok 50ml śmietany 18% czy jaką tam masz, można też trochę mleka.
Jak białko zacznie się ścinać to dosypujesz dwie garści startego sera. Mieszasz, na koniec szczypiorek.
Wez co pieprzu sypnij na ta jajecznice
@ErwinoRommelo bez pieprzu się nie najesz
Od kiedy odkryłem podsmażanie salami nie potrafię już zjeść surowego. Polecam.
@Taxidriver Gdzie kupujesz te papryczki w oleju?
@6502 w Chińskim sklepie. Każdy chinski supermarket je ma ale są różne wersje.
@Taxidriver Meh, u mnie w mieście nie ma ( ͡° ʖ̯ ͡°) Miałem nadzieję, że są w którymś markecie.
@6502 ja mieszkam w UK co może powinienem zaznaczyć.
Zaloguj się aby komentować