Salmonella we włoskiej wędlinie z Lidla

Salmonella we włoskiej wędlinie z Lidla

hejto.pl

Uwaga! Groźna bakteria w wędlinie z Lidla!

Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega klientów sieci Lidl. W jednej z wędlin wykryto obecność groźnej bakterii. 

Zagrożenie:

Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany poprzez System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach o wykryciu bakterii Salmonella spp. w określonej poniżej partii salami pochodzącego z Włoch. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Szczegóły dotyczące produktu:

Nazwa produktu: Salame Strolghino
Numer partii: 16
Data minimalnej trwałości: 01/05/2023, 30/04/2023, 28/04/2023
Producent: Salumificio Galli Remo Srl, Via Milano 187 46019 Cogozzo di Viadana, numer identyfikacyjny CE IT 1212 L
Dystrybutor w Polsce: Lidl sp. z o.o. sp.k. z siedzibą w Jankowicach, ul. Poznańska 48, 62-080 Tarnowo Podgórne
Kraj pochodzenia: Włochy

Działania podjęte przez przedsiębiorcę i organy urzędowej kontroli:

Producent we Włoszech i Dystrybutor w Polsce wdrożyli procedurę wycofania wskazanej partii ze sprzedaży.
Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzą postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.

Zalecenia dla konsumentów:

Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.
Źródło: https://krakowwpigulce.pl/2023/02/19/uwaga-grozna-bakteria-w-wedlinie-z-lidla/
#jedzzhejto #lidl #wedliny #salmonella

Komentarze (1)

Zaloguj się aby komentować