Restauracja Llagar de Collodo z Oviedo zapłaciła 32 000 dolarów za 2,2-kg krążek sera cabrales. Tym samym ustanowiony został rekord najwyższej ceny za ten wyrób.
Twórcą tego kulinarnego arcydzieła jest Guillermo Pendás, który przygotował go w swojej rodzinnej serowarni w Los Puertos. Ser ten powstał z mleka krowiego i koziego i dojrzewał przynajmniej 8 miesięcy w jaskini na wys. 1500 m.n.p.m.
https://www.news18.com/viral/wheel-of-spanish-cheese-sells-for-rs-27-lakh-at-auction-breaks-world-record-8559640.html
#wiadomosciswiat #ciekawostki #sery
Twórcą tego kulinarnego arcydzieła jest Guillermo Pendás, który przygotował go w swojej rodzinnej serowarni w Los Puertos. Ser ten powstał z mleka krowiego i koziego i dojrzewał przynajmniej 8 miesięcy w jaskini na wys. 1500 m.n.p.m.
https://www.news18.com/viral/wheel-of-spanish-cheese-sells-for-rs-27-lakh-at-auction-breaks-world-record-8559640.html
#wiadomosciswiat #ciekawostki #sery
Zaloguj się aby komentować