#gotujzhejto #gotowanie #jedzenie #pomidorpyta
@wyborny moździerzem utrzeć na sól puder xD ooo taka sól dobra do popcornu jest.
@bartlomiej_rakowski No tak, ale za każdym razem wyjmować do szczypty? Używam bez jodanu sodu i przeciwzbrylacza a w kuchni większa wilgotność przy gotowaniu.
@wyborny a też prawda, nie wziąłem tego pod uwagę… ale to wtedy ucierasz tyle ile potrzebujesz do potrawy, na bieżąco, a dla mnie soli nigdy za dość ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale fakt do szczypty to niepraktyczne rozwiązanie…
@wyborny dokładnie tak jak @bartlomiej_rakowski pisze. Ewentualnie mniej elegancko to sól w szmatkę i tłuczesz młotkiem do kotletów na ceracie w kuchni 😬
@Sezonowiec Czyli bez szans na młynek by pomidorka na kanapce posolić. ech
@wyborny stoję przed podobnym wyzwaniem co Ty bo też zamawiam niedługo sól kamienną i chyba wybiorę moździerz.
@Sezonowiec mi się ostatnio rozpierdzielił moździerz… taki z gównolitu ceramiczny, nie podołał twardości orzechów i pękł ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@bartlomiej_rakowski to nadszedł czas na taki kamienny 💪
@wyborny ka mam mlynek po chyba lidlowskiej mieszance przyprawowej i działa bardzo dobrze.
inwestuj w młynek peugeot. są wieczne. polecam
@wyborny żona też musi bez jodu ale udało nam się znaleźć ciut drobniejszą sól i młynki z Lidla dają radę.
@wyborny ale po co to robić? Przecież można kupić drobną sól :)
@wyborny z piąchy, jak Mariusz w karpia
@wyborny
Mam z IKEA. Takie zwykłe ze szklanym pojemnikiem. 5 rok dają radę i z solą i wszelkiej maści pieprzami.
Same here. Około 7 rok już mieli mi sól, a drugi ziarna pieprzu.
@Denial.ONE @macc67 Kupiłem jest dobry. Dzięki za polecenie.
Zaloguj się aby komentować