Zawsze wolałem pizze w stylu Rzymskim
-
Na pizzy z szynką dodatkowo płatki parmezanu których nie ma na zdjęciu ze składnikami.
-
Szynka Prosciutto położona surowa po upieczeniu pizzy przed posypaniem parmezanem i skropieniem oliwą
-
Ciasto przesmarowane tylko oliwą i sosem pomidorowym następnie pieczone 3 min 30 sek (pizza z szynką) 4 min 30 sek ( z tuńczykiem) bez pozostałych składników.
-
Następnie dodane pozostałe składniki i pieczone 2 min 30 sek (pizza z szynka) 1 min 30 sek ( z tuńczykiem)
-
Ciasto zagniecione w piątek, miało być jedzone w niedzielę - niestety życie nie pozwoliło i dziś było lekko przerośnięte.
Pieczone na syntetycznym kamieniu 3 cm grubości marki "Napoli" W tym piekarniku lepszego efektu niż to co widać już nie uzyskam
#pizza #gotujzhejto #jedzenie #chlopskakuchnia
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak Haha co to jest za dziadostwo, zapiekanka z budy na dworcu w pcimiu? To nawet koło Giuseppe z biedry nie stało xD
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak xD
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak dzięki Tobie dowiedziałem się że jest taki rodzaj pitcy
@roadie tak nawet ma swoją stronę na wikipedii
ciasto nie ma grubych brzegów i jest chrupiące dzięki dodaniu do ciasta oliwy
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak Odbierasz chleb pizzeriom
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak dzięki, nawet nie wiedziałem, że robię pickę w styl rzymskim xd
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak czym to się właściwie różni od Neapolitany?
Obok mnie jest restauracja, która serwuje neapolitańską - leje się jak sraka - ale zakładam, że to wina lokalu, a nie typu pizzy.
@monke ultra cienkie ciasto, często rozwałkowywane brzegi i dodatek oliwy do ciasta (nie zawsze ale przy domowej pizzy ze zwykłego piekarnika trzeba koniecnie dać oliwę) sprawia że jest bardziej chrupiące
bardziej różnorodne składniki i więcej składników, często fikuśne i wyszukane składniki typu karczochy mule trufle etc.
to w zasadzie tyle
@monke tu też widać ten styl - cienkie ciasto dużo różnorodnych dodatków
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak gdyby była z szynką i ananasem dałbym 2 pioruny
Zaloguj się aby komentować