Mocno sie nagazowalo, nastepnym razem lzej z cokrem przy refermentacji.
@ErwinoRommelo jak mocno, jak słabo, prawie jeszcze gazu nie ma
@ErwinoRommelo jakby było nagazowane mocno to lejąc w ten sposób z 3/4 to by była piana
@cansado a to zwracam honory moze to byla projekcja bo sam przeslodzilem i jak otwieralem to obfite wytyski byly ehh
@ErwinoRommelo Ogółem to chciałem filmik wrzucić ale tu się nie da, więc screen tylko. Gazu jest teraz już ok, może trochę za mało, ale jak polezy to faktycznie może być przegazowane choć stawiam, że będzie w sam raz. Brakuje mi trochę goryczki i chmielu. Generalnie to pierwsze koty za płoty, marzy mi się uwarzyć Belgian Golden Strong Ale.
@cansado Ja troche odszedlem od tego
hobby, bolalo mnie to ze taka metoda na garnek / kuchenke wychodzi to piwo strasznie randomowo, pierwsza IPA totalna prowizorka temperatury na oko a wyszla pyszna tropikalna chuopy az butelki oblizywali. Przy nastepnych wszystko dokladnie stoper w rece refermentacja itp wszystko czyste jak w szpitalu a wyszedl chlam z posmakiem jabola ( a mialo byc irish red ale), ale jak sie nie chusne to kiedys do tego wroce przyjemne takie warzenie i pic swoje ehh
Zaloguj się aby komentować