pawko_mineciarz

smacznego piwka, u mnie stara bida

Pimenista2

@hyntforfur a ja wypiłem bepowera z biedry

hyntforfur

@Pimenista2 ja dzis na spokojnie 2 czteropaki, wódka mi nie służy śpiący się robię. A dziś na chlanie się umówiłem także...

hyntforfur

@pawko_mineciarz dzięx, polecam namysłów, było najtańsze a jest moim zdaniem bardzo wysoko w tej stawce piw pro konsumenckich

Pimenista2

@hyntforfur Ty olkoholiku

hyntforfur

@Pimenista2 no w sumie to już szóste

hyntforfur

@Pimenista2 masz tam jakiego inżyniera od materiałów co by powiedział czym ciąć stal elmax hmm

hyntforfur

@Pimenista2 bo otwornicy zwykłej to pewnie szkoda, chociaż sam nie wiem.

Pimenista2

@hyntforfur ale w sensie blachy czy grube kawałki?

Pimenista2

@hyntforfur formatki tną normalnie na taśmówkach xd

hyntforfur

@Pimenista2 już zahartowane, nie można przegrzać

hyntforfur

@Pimenista2 blank noża gotowy ale ktoś nie podumał i dał tylko 4 mm dziurki na rękojeść a trzeba tak 5-6

Pimenista2

@hyntforfur To ktoś zjebał, bo hartowane będzie ciężko. Można próbować szlifować uważnie, albo rozfrezować. Hartowane rozumiem w całości a nie powierzchniowo xd

Pimenista2

@hyntforfur Kiedyś próbowałem jakiś element powiększać w twardej stali (z 45HRC mogło być, nie pamiętam), to zużyłem z 5 wierteł żeby otwór powiększyć, bo się łyse robiły XD

Pimenista2

@hyntforfur Tzn, da sie rozwiercić, tylko trzeba zainwestować w dobre węglikowe wiertło. I raczej nie z ręki xD

hyntforfur

@Pimenista2 do takiego otworu zawsze można włożyć pilnik i sobie ciurać przy jakimś serialu xd 45 hrc to już twarde dla wiertła? Bo tutaj jest ekstra stal i ma 60. No kazdy uprzedza że wszystko robić przed hartowaniem bo potem problem. to nie musi być picuś glancuś, byle przelotka przeszła.

Pimenista2

@hyntforfur No jak 60 HRC, to nie ugryziesz. Szlif albo oddaj komuś do przefrezowania, ale będzie drogo.

Zaloguj się aby komentować