#gotujzhejto #pizza #bojowkapiekarska
Co taka blada? Przeważnie wszyscy wstawiają węgielki
@moll Akurat ta była pierwsza i o chwilę za wcześnie wyjęta
Smacznego dla jego!
Widzę, że używasz kamienia do pizzy. Czy jest faktycznie przydatny? Jak układasz na nim pizze? Chyba układasz na gorącym? Mnie by wszystko pozjeżdżało, a pizza straciłaby fason... Ciekaw jestem jakie są korzyści z takiego kamienia.
Kamień zbiera równomiernie ciepło i sprawia że dół jest wypieczony a ranty kruche, przydatne jak masz piec max 250-300C, pizzę kładziesz na gorącym, najlepiej umieć łopatka, jak nie to papier do pieczenia, ale i tak czy tak jest on tylko do poślizgu, musisz go wyjąć, kiedyś robiłem na cienkiej blaszcze i jednak kamień dużo zmienia
@adamszuba Ten kamień mam i używam już 4 lata. Od tamtej pory pizza wychodzi jak z rasowej włoskiej pizzeri. Mąka super zero do ciasta oczywiście. Od trzech miesięcy mam piekarnik gazowy który buja się do ok. 300 stopni co robi różnicę. Przy takiej temperaturze i karmieniu pizza piecze się 4-5 minut. Mam cienką deskę do wkładania/wyciągania pizzy z piekarnika (była w zestawie z karmieniem). Polecam każdemu kto chce mieć naprawdę dobrą pizzę bez wychodzenia z domu.
@Yes_Man a parę tygodni temu nie było jakiegoś dnia pizzy? Dwa są?
@Yes_Man nie tylko w Pizza Hut, są trzy jak właśnie sprawdziłem https://www.neonet.pl/blog/kiedy-jest-dzien-pizzy.html ale ja kojarzę dwa - właśnie 9 lutego, bo jakieś potykacze stały w sklepie wczoraj, a 17 stycznia słyszałem o dniu pizzy w radiu
@jedzczarnekoty Amerykanie rozwiązali to targami pizza Expo: https://pizzaexpo.pizzatoday.com/exhibitor/exhibit-inquire/
Zaloguj się aby komentować