Pamiętaj aby dzień święty świecić! Dzisiaj dzień pizzy, smacznego
#gotujzhejto #pizza #bojowkapiekarska
076cdb94-c08e-4594-b0b8-4d6ae0788430
60a8356d-3ae4-4552-bc20-60b9e74b919f
moll

Co taka blada? Przeważnie wszyscy wstawiają węgielki

Yes_Man

@moll Akurat ta była pierwsza i o chwilę za wcześnie wyjęta

ada-szubak

Widzę, że używasz kamienia do pizzy. Czy jest faktycznie przydatny? Jak układasz na nim pizze? Chyba układasz na gorącym? Mnie by wszystko pozjeżdżało, a pizza straciłaby fason... Ciekaw jestem jakie są korzyści z takiego kamienia.

PajonkMondry

Kamień zbiera równomiernie ciepło i sprawia że dół jest wypieczony a ranty kruche, przydatne jak masz piec max 250-300C, pizzę kładziesz na gorącym, najlepiej umieć łopatka, jak nie to papier do pieczenia, ale i tak czy tak jest on tylko do poślizgu, musisz go wyjąć, kiedyś robiłem na cienkiej blaszcze i jednak kamień dużo zmienia

Yes_Man

@ada-szubak Ten kamień mam i używam już 4 lata. Od tamtej pory pizza wychodzi jak z rasowej włoskiej pizzeri. Mąka super zero do ciasta oczywiście. Od trzech miesięcy mam piekarnik gazowy który buja się do ok. 300 stopni co robi różnicę. Przy takiej temperaturze i karmieniu pizza piecze się 4-5 minut. Mam cienką deskę do wkładania/wyciągania pizzy z piekarnika (była w zestawie z karmieniem). Polecam każdemu kto chce mieć naprawdę dobrą pizzę bez wychodzenia z domu.

jedzczarnekoty

@Yes_Man a parę tygodni temu nie było jakiegoś dnia pizzy? Dwa są?

Zaloguj się aby komentować