Ohhh trochę mnie denerwują te sztosy na glownej, co odświeżę stronę/wejdę na Hajto to mam sztosy zamiast najnowszych
piwowar

@ANDRZ_JzKMICIC Dodanie nowych sztosów to niezły pomysł, ale rzeczywicie skoro główna jest zajęta przez sztosy to spowalnia to "produkcję" nowych sztosów. Zamiast wertować mniej i bardziej wartościową zawartość i wyciągać rodzynki to zamykamy się w tym co już popularne i wartościowe zdaniem algorytmu

lubieplackijohn

@piwowar Sztosy chyba działały wcześniej na zasadzie ilości łapek. Teraz to jest chyba ciut bardziej skomplikowane. A "stare" sztosy trafiają do zakładki "decenione". Czyli chyba jest okej imo.

piwowar

@lubieplackijohn Tak, tak- dlatego napisałem o nowych sztosach. Wiem, że w nowych mogę dostać materiał, który jest mniej lajkowany ale uznany za wartościowy przez maszynę. Ale jak to bywa z maszynami- to głupie bydlę- brak jej rozumu, więc nawet jeśli na ogół będzie działać dobrze to, obawiam się, że pewne wartościowe treści mogą tam nigdy nie trafić. Dodatkowo nie wiem czy liczba kom i gromów ognistych też nie ma jakiegoś wpływu- tutaj się wypowiedzieć nie mogę bo nie wiem, a to tylko takie luźne przypuszczenia.

lubieplackijohn

@piwowar Miejmy nadzieję, że AI jednak będzie w miarę sprawnie działać i nie utrudni nam życia ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Havelock_Vetinari

@piwowar Dlaczego myślisz, że algorytm nie może być bardzo skuteczny i sprawiedliwy? W szczególności, ze to pierwsza wersja, a to może być usprawniane.

piwowar

@Havelock_Vetinari Tzn. nie mówię, że nie może być bardzo skuteczny- nie mówię też, że obecnie taki nie jest. Wydaje mi się jednak, że coś co może wyglądać jak małowartościowy shitpost i tak zostanie zaszufladkowane przez algorytm niekoniecznie nie jest wartościową treścią.

Havelock_Vetinari

@piwowar Przekonamy się w praniu, musimy obserwować daną sytuację i donosić o niej @hejto

Rozkmin

Widzę to tak. Że Jeśli zawsze przeglądasz najnowsze to jesteś już trochę uzależniony od hejto (tak jak ja)

Z czasem w najnowszych będzie tyle postów, że nie ogarniesz

Zaloguj się aby komentować