#jedzenie #salami #chlopskidziennik
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak jak znajdziesz gdzieś salami Picka na wagę i lubisz dojrzewające wędliny (ma taki charakterystyczny posmak jak np. kiełbasa Fuet z Biedry/Lidla), to polecam bardzo (u mnie np. sprzedają w zieleniaku xD). Dla mnie zabiło jakiekolwiek inne salami.
@TheLastOfPierogi znam to salami PICK sprzedają w jednym sklepie niedaleko, czasem kupuję
ogólnie salami to temat rzeka, włokie salame calabrese czy salame milano to poezja
to ze zdjęcia francuskie (z biedronki) chyba 14zł za 200g czyli całkiem spoko cena i smaczne jest, jest też jego wersja z prawdziwkami (na zdjęciu z bazylią i oliwkami)
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak stestuje, wygląda dobrze. Ja sporo jeździłem/jeżdżę na Węgry (kiedyś miałem zespół w Budapeszcie, teraz mam szefową nad Balatonem) i za każdym razem zajadam się ichniejszym salami i innymi wędlinami (no i w ogóle kuchnią węgierską). Z takich nieoczywistych, pysznych wędlin to mega jest skilandis litewski. W ogóle na Litwie wędliny dojrzewające to jest top. Szkoda, że poza kumpiakiem i kindziukiem, polskie tradycje produkcji wędlin dojrzewających zaginęły.
Stestuje to salami z Biedronki.
Zaloguj się aby komentować