Na obiad dla żony i dzieci zrobiłem cały duży gar grochówki wojskowej wyszła zajebista mimo tego, że robiłem ją pierwszy raz Po obiedzie wszyscy robią rejony, później czas wolny i capsztyk.
#gotujzhejto #gotowanie #jedzenie #wojsko #heheszki
6e346b1f-c933-4fee-898f-facdd570469c
GSX-R750

@siwy-y witam. macie tam falę?

Darmozjad

Jeszcze do tego dodałbym białej kiełbasy. Ale i tak super.

spurdo_sparde

@siwy-y Panie kapralu, melduję że wykonałem zadanie

siwy-y

@GSX-R750 Oczywiście. Tak jak w każdym młodym wojsku

siwy-y

Kurwa @spurdo_sparde....! Panie Kapralu, szeregowy jebana w dupę melduje WYKONANIE ZADANIA!!! Jeszcze raz!!!!


spurdo_sparde

@siwy-y panie kapralu, melduję o wykonaniu zadania!

siwy-y

@spurdo_sparde kurwa zejdź mi z oczu! Poszedł do izby! BIEGIEM!

Mycha

Panie, ta zupa chodzi za mną od roku!

ZMECHOL

@siwy-y Tylko przekaż że łaźnia ma się świecić jak pizda anioła albo wozy w pion

antek_akrobata

@siwy-y nie umiem gotować, ale jak grochówki nagotowałem to dobra była, wręcz zajebista. Ale bym se teraz ojebał grochówki. Muszę chyba taką zrobić.

dolitd

@siwy-y Paaanie, jak łyżka nie stoi w zupie, to nie jest grochówka wojskowa.

le_banana

@siwy-y Jakiś konkretny przepis? Też chcialbym umieć w grochówkę.

siwy-y

@le_banana żaden konkretny. Konsultowałem się z mamą kucharką przez telefon, a doprawiłem po swojemu jest masa filmików krok po kroku na YouTubie jak to zrobić;) ja nie namaczalem grochu przez 12 godzin tylko przez dwie i gotowałem w osobnym garnku

ewa-szy

@siwy-y właśnie moczy się groch na jutrzejszą. Bez kiełbasy w kawałkach, nie plasterkach, i grochu z łupinami nie śmiej nazywać tej wersji wojskową. Grochówka, ok, ale wojskowa to coś kanonicznego, profanie!

A.Star

Mój jednogarnkowy przepis na grochówkę studencką. Podsmażasz kiełbasę wędzoną w garnku, dorzucasz posiekaną cebulę, groch łuskany z paczki (pół paczki na mój jedyny wówczas trzylitrowy garnek). Zalewasz gorącą w

wodą z czajnika. Dodajesz kilka ziemniaków pokrojonych w kostkę. Sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek granulowany, marchewka opcjonalnie. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 2h do miękkości grochu. Na koniec majeranek. Gesslerowa pewnie by pluła, ale w akademiku trzeba było pilnować, żeby ktoś nie zeżarł przede mną. Teraz kilkanaście lat później umiem ugotować też tą bardziej wyrafinowaną wersję na wędzonych żebrach i moczonym grochu, ale ta studencka uproszczona jest spoko opcją dla początkujących lub leniwych.

Fighter_forGlory

@siwy-y warunki też iście połowe xD znając życje to jakiś pies czy kot tam naszczal

Zaloguj się aby komentować