Upiekła bułkę do kebsa (najdłuższy czas wyrastania ciasta bo ok 1h) zapiekła w tosterze, posmarowała ścianki od środka keczupem z własnej produkcji i z własnych pomidorków, wrzuciła do środka warzywa (kapusta, cebulka, ogórek kiszony, pomidor, kukurydza), ser żółty wiórki i posypka z cebulki smażonej.
Do środka trochę sosu na jogurcie a'la czosnkowy.
Tak dobrej knyszy jeszcze nie jadłem.
#jedzenie #jedzzhejto #knysza #chwalesie
@Odwrocuawiacz czlowieku, Ty daj mnie taka rozowa :3
@Odwrocuawiacz a mięso??
@Odwrocuawiacz To jest Papieska knysza za 21.37 pln
i tyle pierdolenia sie zeby zrobic tak psią i nieciekawą potrawę jak kebab? xD
@Macer ale że ile? Wypiek bułki i pokrojenie warzyw?
@Odwrocuawiacz no nie wiem dla mnie to brzmi jak straszny wysilek
@Macer ciasto wyrabia robot trwa to kilka minut.
Krojenie tak samo, jedynie na wyrośnięcie ciasta trzeba poczekać ale warto bo bułki takiej dobrej i świeżej nie kupisz
@Odwrocuawiacz ze co? ze w polsce nie kupisz dobrej swiezej bułki? nie rób se jaj
@Macer adres / link please
@Odwrocuawiacz pierwsza lepsza piekarnia?
ale moze faktycznie we wroclawiu sie nie da. aczkolwiek ostatnio pączki jadłem i byly dobre
@Odwrocuawiacz a mięso??
@Odwrocuawiacz ale knysza występuje też z mięsem :) dlatego pytam „a gdzie mięso??”
Dawno, dawno temu jeździłem do Wrocławia pociągiem i jadłem knysze nie raz. Dałbym sobie rękę uciąć że była z mięsem. A to dlatego że lubię dania z mięsem i bez niego na pewno bym nie kupił.
@Astro parówka albo kotlet takie najpopularniejsze, potem z czasem gyros wszedł.
@Odwrocuawiacz z parówka to nie :) ale Tobie życzę smacznego nawet bez mięsa. Bo wiadomo ze domowe zawsze lepsze!
@Astro parówka 100% z szynki git bo te kotlety gotowe co maja ok 30% mięsa + mom to nie najlepszy pomysł
W budach oczywiście parówki były delikatnie mówiąc wątpliwej jakości i dlatego najbardziej wolałem same warzywa i tak mi zostało
@Odwrocuawiacz No dobra. Jeśli wystarczy mi czasu to tez sobie zrobię :)
@Odwrocuawiacz
no niestety budy z kebabem gruzują ten wyrób domowy z racji posiadania mięsa
@Half_NEET_Half_Amazing https://streetfoodpolska.pl/knysza-czyli-wroclawskie-klimaty-ulicznego-jedzenia/
To knysza z warzywami a mięso sobie możesz dodać jakie chcesz
@Half_NEET_Half_Amazing nic nie gruzują.
W kebabie rzadko kiedy masz dobrą bułkę zazwyczaj to gotowce do odpieku (lub mrożone) wszystkie na jedno kopyto i nie są chrupiące jak domowa, są teraz te kebsy kraftowe ale mimo wszystko to nie jest to samo.
Knysza z warzywami to standardowa pozycja we wszystkich budach z knyszą, ciekawostką jest to, że posiada same warzywa bez mięsa
Ciekawostka nr2 możesz sobie dodać co chcesz, kotlet, parówkę, mięso gyros, nawet ser smażony czy camembert na ciepło.
Spróbuj a już do budy z kebsem nie pójdziesz
Krupniok zimioki a zapijane kefirem
@Odwrocuawiacz Bez mięsa się nie najesz stary. Zostaw różową i poszukaj kobiety a nie wydmuszki.
@grzyp-prawdziwek eee tyle czasu wychowywałem by teraz komuś ot tak oddać?
@Odwrocuawiacz Kogo bardziej lubisz? Kebsa czy różową?
@Mr.Mars różową, bo umie robić kebsa
Z 15 lat knyszy nie jadłem... Dostanę taką w #krakow ?
@Odwrocuawiacz tak teraz siedzę i zastanawiam się #tylewygrac czy jednak nie...
no niby wszystko sama zrobiła, ale nigdzie w tekście nie widzę wzmianki o mięsie
@zenon0800 bo to knysza z warzywami lol xD
Bułka jedynie była porównana do tej z kebsa.
Mięso możesz sobie dodać dowolnie jakie chcesz, nawet ser smażony pasuje albo podgrzany cammembert co kto lubi.
Zaloguj się aby komentować