Mam już wstawiony, pracujący nastaw na 25l (umyty ryż 4kg, docelowo 5kg cukru)
Czy / Ile rodzynek
Czy / ile kwasku / cytryn
Inne rzeczy
?
#wino #winoroby #alkoholedomowe
Robiłem z tego przepisu i wyszło pyszne, klarowne i złociste. Chyba że nie lubisz wermuta.
@Sveg malinowego nosa widziałem,ale zależy mi żeby było jak najbardziej zbliżone smakiem do ryżu. Nie chcę przypraw jak on tam sypał
@Drathir To je pomiń (chociaż osobiście uważam, że to błąd, nie czuć ich tak bardzo a poprawiają smak).
Jego przepis jest dobry.
No nie wiem. Ryż nie daje smaku. Nawet ten wermut nie miał za dużo ciała.
Chyba że sake zrobisz
@Sveg tak, docelowo chciałbym coś Ala sake (do gotowania potrzebowałem)...ale jak widziałem jak się robi, fermentuje klastry ryżu to mi się odechciało prawdziwego sake. Zrobię coś ryżowego i zrobię chashu z prawdziwym sake i tym co wyjdzie i porównam
@Mor lubiłem go oglądać (ale tylko na przyspieszeniu 1.5x :D) i nawet trochę rzeczy się nauczyłem...parę przepisów wyszło...parę było ochydnych. Wrócę do tego filmu i zobaczymy
@Drathir Przyśpieszenie na YT to jest tak świetna rzecz, że aż się dziwię, że google to wprowadził.
Zaloguj się aby komentować