Kulinarne pytanie:
W tym roku robie angielski "Christmas dinner" mam 2 kg wolowiny, 1.6 kg schabu ze skora, i kurczaka (zamiast indyka)
Mam do dyspozycji wolnowar, szybkowar, i piekarnik.
Schab chce zrobic w wolnowarze, wolowine w szybkowarze, a kurczaka w piekarniku. Myslicie ze to dobry wybor? moze ma ktos sprawdzone przepisy
#gotujzhejto #jedzenie #pytanie
W tym roku robie angielski "Christmas dinner" mam 2 kg wolowiny, 1.6 kg schabu ze skora, i kurczaka (zamiast indyka)
Mam do dyspozycji wolnowar, szybkowar, i piekarnik.
Schab chce zrobic w wolnowarze, wolowine w szybkowarze, a kurczaka w piekarniku. Myslicie ze to dobry wybor? moze ma ktos sprawdzone przepisy
#gotujzhejto #jedzenie #pytanie
mmm moje ulubione ciasto z mięsa xD
@Mielonkazdzika kurczaka ostatnio robiłam w naczyniu żaroodpornym, w całości, ale na wolnym pieczeniu - 3,5h, 160 (albo 140? - nie zapisałam sobie, ale raczej 160) stopni, narty przyprawami, na to płatki masła i podlane 200ml wody. Na 45 minut przed końcem ponownie polewałam tłuszczem z dna formy. Jak chcesz przypieczoną skórkę to naczynie na ostatni kwadrans trzeba otworzyć i ponownie polać, żeby nie było suche
Zaloguj się aby komentować