Kuchnia fusion, połączenie najlepszych składników kuchni Polskiej z najlepszymi składnikami kuchni Imperium Osmańskiego:
Boczek dojrzewający, masło, chlebek turecki, pasta z zielonych oliwek, proporcje makroskładników:
Białko: jest (z boczku)
Tłuszcze: są (z masła; boczku i pasty)
Węglowodany: są (z chlebka)
Kcal: są (dużo, czyli w sam raz)
Trudność przygotowania 1/6
W wersji light można nie polewać chlebka tłuszczem z patelni przed posmarowaniem pastą. Tłuszcz zachować na "jutrzejszą" jajecznicę.
#gotujzhejto #chlopskakuchnia #chlopskiejadlo #kolacja
Boczek dojrzewający, masło, chlebek turecki, pasta z zielonych oliwek, proporcje makroskładników:
Białko: jest (z boczku)
Tłuszcze: są (z masła; boczku i pasty)
Węglowodany: są (z chlebka)
Kcal: są (dużo, czyli w sam raz)
Trudność przygotowania 1/6
W wersji light można nie polewać chlebka tłuszczem z patelni przed posmarowaniem pastą. Tłuszcz zachować na "jutrzejszą" jajecznicę.
#gotujzhejto #chlopskakuchnia #chlopskiejadlo #kolacja
chlebek podpiec w piekarniku 4 minuty 160 stopni, tak jak podane na opakowaniu!!!!
@Ugulem_to_troche_wygryw_troche_przegryw smażyć boczek dojrzewający? Barbarzyństwo i marnotrastwo.
@Astro pff
chłop lubi sobie czasem pofolgować
@Astro oczywiście, a co, ma czekać aż dojrzeje czy do smażenia brać jedynie parzony?
Zaloguj się aby komentować