A tak poza tym, humus fajny zamiennik masla i margaryn, blonnik i bialko zamiast samego tluszczu
#jedzenie
@Nedkely hummus spoko. Dużo białka 🙂
@razALgul blonnika tez sporo
@Nedkely W przeciwieństwie do tłuszczu, hummus nie jest nośnikiem smaku, dlatego nie jest dobrym zamiennikiem masła. Poza tym, kto kuźwa używa margaryny? Fuj.
@dolitd ale tluszcz jest nosnikiem smaku, jesli przygotowujesz w nim potrawe. Jaki ma smak przeniesc jesli go po prostu rozsmarujesz i polozysz na to cokolwiek?
Poza tym, kto kuźwa używa margaryny? Fuj.
@dolitd no wiesz... ledwo 1 pokolenie wstecz ludzie jedli różne wynalazki tłuszczopodobne typu masmixy i jeszcze gorsze. Zresztą do dziś to można kupić.
@bartek555 Oj tam, szczegóły.
Ale Maslo przynajmniej nie piecze
Margaryna?
@Byk Taka piosenka nawet była kiedyś popularna:
Marna podróba, ale breja, margaryna
Walą reklamą, ale chryja, co za cena
Marna podróba, ale breja, margaryna
Ej, margaryna Olej!
@Nedkely korzystam z hummusu zamiast masła i polecam ten styl życia. Masło ciągle mam, ale smaruję tylko na słodkie kanapki, np. z dżemem.
Zaloguj się aby komentować