Krem z Hokkaido na bulionie wołowym, mleko kokosowe geste, concase pomidorowe, topy kiełka słonecznika.
@GtotheG pzdr!
@Cybulion wyglada pysznie
Topy kiełka słonecznika... Nie wiedziałem, że to jadalne.
@Magnetar_Mike no oczywiscie, pyszne są
Super. Przepis poproszę
@kotos to prosta sprawa,
Jedną ponad kilową dynie Hokkaido myjemy dokladnie, tniemy na pół, wyskrobujemy środek (pestki i to co włośniaste). Kroimy w kostke. Wielki gar, lejesz oliwe, duża cebule w kostke na oliwe. Jak cebula sie zeszkli dajemy dynie, dusimy. Jakos po 5-10 minutach dorzucasz skrojoną marchew (1 duża) i kartofla (1 duży). Zalewam albo litrem bulionu albo pol na pol mleko kokos i bulion. Przyprawy. Gotujemy aż skórka zmieknie. Blendujemy.
Ewentualności- co kto lubi - mozna dodac cukru jak ja podczas duszenia. Można dodać imbir. Można dodać cynamon.
Krem z Hokkaido
@Cybulion myslalem ze to wyspa ( ͡° ͜ʖ ͡°) musialo się cięzko ucierać
@GrindFaterAnona w tym wypadku przepis zaczynalby sie: Pieczenie Hokkaido - "Wyslij 4 amerykanskie samoloty uzbrojone w napalm na wyspe Hokkaido..." XD
Zaloguj się aby komentować