https://www.youtube.com/watch?v=5NldEdUrKXY&t=7s
@mateusz-sobieraj Zrobiłeś mi teraz smaka na jabłka, sok tłoczony z jabłek i cydr... tylko, że jabłek w tym roku mniej będzie bo rodzą co dwa lata, soku jabłkowego nie kupię- bo niedziela- dokładnie tak jak cydru. Smuteg i żal
@piwowar
@mateusz-sobieraj Dzięki za protipa z tym przerzedzaniem kwiatów, będzie się trzeba się tym zainteresować. Z tym cydrem to jestem zupełnym amatorem, piję Cydr Lubelski- zdaję sobie sprawę, że nie jest to porządny trunek, ale cenię go sobie bardziej niż piwo np. Z chęcią popróbował bym jednak czegoś z wyższej półki. Z ochotą przygarnął bym jeszcze jakieś kolejne jabłonkowe posty.
@piwowar @piwowar, ale wiesz, że do cydru Lubelskie walą głównie Antonówkę ona jest zbyt kwaśna wedle sztuki Brytyjskiej może być stosowany jako dodatek. Szkoda, że kilku tylko Polaków ma w swojej kolekcji odmiany cydrowe, czyli – słodko-taniczne takie jak Kingston Black u nas najlepiej na cydr nadają się o smaku korzennym Renety oraz tak zwane pancerne jabłuszka takie jak Grochówka wielka oraz Żelaźniak.
@mateusz-sobieraj Ja niestety w ogrodzie to mam same papierówki, rozumiem, że z tego to sok tylko sok mogę sobie powyciskać. Jaki cydr warto u nas w Polsce kupić i gdzie tak wgl?
Zaloguj się aby komentować