Pakowanie kapusty z łopatką zakończone. Jedyny minimalny minus to lekko za pomidorowe dla mnie. Ale generalnie smaczne.
Dużo nie wyszło, nie wystarczy dla każdego.
#gotujzhejto #domowelepsze mój tag do obserwowania lub czarnolisto
Będziesz to pasteryzował czy może nawet tyndalizował czy nie trzeba, bo zaraz zniknie?
@Lubiepatrzec raczej do spożycia na bieżąco. Więc gorące pakuje do słoików i dwa, trzy tyg spokojnie mogą leżeć w lodówce. Choć nie sądzę żeby tyle się utrzymały.
@Astro smacznego zatem ☺️
@Lubiepatrzec dziękuję. Ja już swoje dziś zjadłem. I taki pełen sił zabieram się za robienie szynkowara i golonki w słoiku.
@Astro mam szynkowar ale stoi nieużywany. Muszę się za to zabrać.
@Lubiepatrzec u mnie szynkowar to postawa i robię dość regularnie. Nie smakują mi już wędliny ze sklepu. No może z wyłączeniem tych dojrzewających. Tego jeszcze nie robiłem.
@Astro - przecier pomidorowy psuje mi smak więc zastąpiłem passatą i wychodzi jak dla mnie lepsze
@koszotorobur zazwyczaj też robię z pasatą, no ale zabrakło i pomyślałem że spróbuję z przecierem. Nie wyszło najlepiej ale bez tragedii niemniej będę musiał pilnować żeby następnym razem był zapas passaty.
Zaloguj się aby komentować