#gotowanie #survival
@zemstakosiarki Duża masa, bardzo wolno się nagrzewa, wymaga więcej opału. Gdzie plusy?
@em-te bardzo fajnie w kociołkach wychodzą grochówki, boczki, potrawy typu kociołek myśliwski. Jak już zrobisz to ładnie trzyma temp i każdy może podejść nałożyć sobie ciepłego kiedy chce.
Nie pozwólmy plusom przesłonić minusów :)
@Astro Widzę na bogato ta szkoła przetrwania. Bardzo realistycznie.
@em-te o szkole przetrwania pytaj opa :) ja odpowiadałem tylko w tamacie kociołka :)
@zemstakosiarki ale jaka pojemność? Kociolek do powieszenia czy na stajaku?
Do czego ma być ten kociołek? Jak na wyprawy to polecam zebrę z nierdzewki albo tańszy substytut kanka na mleko z nierdzewki. Jak na działkę/do domu to poprostu żeliwny, mam wszystkie trzy, najpierw była kanka i jeździła w nivie, potem dostałem mniejsza zebrę i zebra teraz jeździ, a żeliwny mam na ogrodzie, protip na zapiekanki to wylozyć ścianki liśćmi kapusty wtedy mięsko nie przywiera,
@yoowki sorry, mysle ze do 8l, survival to raczej nie. Rodzinnie aby usiadc przy ognisku. Lepiej aby był na nóżkach.
To bierz żeliwny, ja mam taki już chyba z 10 lat, dobrze jest go najpierw przepalić tak jak się przepala cygańskie patelnie wtedy nic się nie przykleja i nie przywiera, ten ma akurat 5l ale większe też są.
Zaloguj się aby komentować