#gulosus
Prace nad moją książką (Historia Naturalna Przypraw) są na zaawansowanym etapie. 10 rozdziałów już napisałem, kolejne 3 są w trakcie. Póki co objętość wynosi ponad 300 000 znaków, zobaczymy jak mocno rozrośnie się "manuskrypt" podczas korekt
W tym wydaniu/tomie zostaną opisane przyprawy, które botanicznie klasyfikuje się jako owoce lub nasiona.
Prace nad moją książką (Historia Naturalna Przypraw) są na zaawansowanym etapie. 10 rozdziałów już napisałem, kolejne 3 są w trakcie. Póki co objętość wynosi ponad 300 000 znaków, zobaczymy jak mocno rozrośnie się "manuskrypt" podczas korekt
W tym wydaniu/tomie zostaną opisane przyprawy, które botanicznie klasyfikuje się jako owoce lub nasiona.
Czy w swojej kuchni dużo używasz przypraw? Wydałeś wcześniej już coś na ten temat?
@Wojskowy_Brykiet To zależy od potrawy. Ale stosunkowo dużo i różnorodnie. Prowadzę blog o przyprawach: gulosus.pl.
Dodatkowo opublikowałem dwa rozdziały dotyczące przypraw: "Pieprz długi – botanika i historia naturalna" w książce "Historia diety i kultury odżywiania t. 4" oraz "Wykorzystanie surowców leczniczych z rodzaju Piper L. na ziemiach polskich od XVII do XIX w." w książce "Lek roślinny t. 8.".
Zaloguj się aby komentować